Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Terugkijkend: walging

Mijn god, wat is het lang geleden. De laatste keer dat ik een column plaatste was met Halloween; in oktober 2004. Menig bezoeker van de site zal ongetwijfeld aangenomen hebben dat ik ergens in de goot weg lig te rotten, of op zijn minst naar een ver oord verhuisd ben, maar hen moet ik teleurstellen; ik ben er nog. En het wordt hoog tijd dat ik dat op deze site eens laat blijken.
Ik heb laatst eens teruggekeken op mijn vroegere werk hier, vooral mijn allereerste columns en het enige wat ik hierover te zeggen heb is: sorry. Het is niet te geloven wat een braakverwekkende gedrochten ik toen op de site durfde te zetten, inclusief vervelend populaire taal en genante pogingen tot humor. Nog steeds verschijnt het schaamrood in rap tempo op mijn kaken als ik ??n van die oude beledigingen voor het geschreven woord doorlees, en ik beloof dan ook plechtig de bezoeker van deze site nooit meer met dergelijke troep te martelen.

Goed, over naar de orde van de dag. Wat kan men in 2005 op deze plek verwachten? Hopelijk naast mijn column nog ??n van een andere schrijver, dat in ieder geval. En hopelijk eindelijk eens een column van mij die me niet doet wensen dat ik door de grond kan zakken als ik hem teruglees. Maar om te beginnen een terugblik op 2004:
Wat een kutjaar was dat! Misschien wel meer dan ooit teerde Hollywood op oud succes, met vervolgen als ‘Blade: trinity’ en ‘Exorcist: the beginning’, remakes als ‘The Grudge’ en bizarre mengelingen als ‘Alien vs Predator’ en ‘Van Helsing’. Als deze films nou goed geweest waren, dan was het allemaal niet zo’n probleem geweest, maar helaas wordt ook dat de arme horrorfan niet gegund. In 2004 werden we weer eens doodgegooid met draakjes die het grote scherm nooit hadden mogen bereiken. Overigens is het nog steeds vrij uitzichtloos, met nog meer geplande remakes en vervolgen en zeer weinig idee?n die de genreliefhebber nog enige hoop kunnen verschaffen.
Van de weinige geslaagde producties die in 2004 zijn uitgekomen, heb ik er helaas ook nog eens lang niet genoeg gezien. Maar ??n ’04 film die mij absoluut wist te bekoren was ‘Shaun of the dead’, een zeer vermakelijke Britse romantische zombiekomedie die, in tegenstelling tot de ‘Dawn of the dead’ remake, w?l eer deed aan George A. Romero’s gedachtengoed, zonder gemakzuchtig met verwijzingen in het rond te strooien in de hoop door te zeggen ‘het is een ode’ een gebrek aan verhaal goed te praten. Een film met een hart. Daar moeten we er in 2005 meer van krijgen! Daar worden mijn columns wellicht ook leesbaarder van.

Over de auteur

avatar