Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het thema van de FOX Amsterdam Halloween Parade & Party is dit jaar: “Dia de los Muertos”. De nacht van de doden: de Mexicaanse viering van Allerzielen en Halloween. Een thema dat perfect aansluit bij de datum van de Halloween-viering van dit jaar: zaterdag 1 november 2014.

Bovendien heeft de organisatie van FOX Amsterdam Halloween niemand minder dan Victoria Koblenko bereid gevonden om het boegbeeld te zijn van de elk jaar groter wordende Halloween viering in Amsterdam. De actrice was vorig jaar al betrokken als jurylid; dit jaar is ze de patroonheilige van de spectaculaire FOX Amsterdam Halloween Parade door de stad.

Halloween komt van All Hallows Eve: Allerheiligenavond, de avond voor Allerheiligen. Allerheiligen is de katholieke feestdag waarbij de heiligen en martelaren worden herdacht; de dag er na is het Allerzielen, waarbij de doden worden herdacht. De van oorsprong indiaanse Mexicanen hebben aan deze christelijke feestdag hun ingrediënten toegevoegd: Dia de los Muertos. Het resultaat is een kleurrijk, macaber feest vol doodshoofden, versierde begraafplaatsen, processies en doodsmaskers.

De FOX Amsterdam Halloween Parade zal weer eindigen in Cultuurpark Westergasfabriek waar wederom een groot slotfeest gehouden wordt in vier zalen. Ook worden er al weer snode plannen gesmeed om het feest der Halloweenfeesten nog bloedstollender en enger te laten verlopen. De eerste Early-Bat tickets kunnen vanaf maandag 3 augustus on-line gekocht worden via www.amsterdamhalloween.nl

 

Over de auteur

avatar

Woont in: Nederland Liefhebber van: Slashers en Scandinavische genrefilms

Laat een antwoord achter