Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Toen ik op vrijdagavond naar het zuiden van Limburg reed, om precies te zijn naar Mondo Verde in Landgraaf, regende het behoorlijk. Ik verwachtte daarom een totaal verregend evenement met weinig bezoekers.

Hoewel de poorten om 19:00 uur al open gingen was ik pas rond 19:30 op mijn plaats van bestemming. De ticketcontrole ging gelukkig snel en eenmaal daar voorbij werden we al opgewacht door een priester en een paar nonnen die overduidelijk door hun God waren verlaten.

Tegen mijn verwachtingen in stonden bij de scarezones toch wel wachtrijen, maar men hoefde gelukkig niet lang te wachten voordat je de betreffende zone mocht betreden dankzij de behulpzame en vriendelijke vrijwilligers. Van zombies tot Witte Wieven en van filmfiguren zoals Billy (de pop uit Saw), Freddy, Jason en Michael tot de “Victorians from Hell”, kortom de variatie van de zones was groot. Door het park liepen ook nog de zogenaamde “walking villains”, ofwel loslopende griezelfiguren. Een van hen was de Duitse horrorartiest/acteur Moloch. Hij had zijn hiermee eerste optreden in het buitenland en hoopt dat hij volgend jaar terug mag komen. Verder waren er heksen, orcs, horrorclowns, Predators, vampiers, duivels/demonen, maniakale chirurgen en nog veel meer. En als extra bonus vlogen er echte vleermuizen rond bij de “Jungle Fever”-zone. Door gebruik van licht en rook, creepy geluiden en muziek was de sfeer ondanks de regen goed te noemen. Volgens mij hoorde ik het nummer ‘The 2nd Law: Isolated System’ van Muse (gebruikt in de film World War Z) bij “The Infected” zone.

Er zijn twee kleine minpuntjes. Door de regen waren de vele zandpaden in het park veranderd in modderpaden. Hierdoor was het op sommige plekken erg glad en zorgde dat uiteraard voor vieze schoenen. Maar de organisatie heeft nu eenmaal geen invloed op het weer… En ik miste scare actors rondom een meertje nabij de wildwaterbaan.

Met de scares zat het wel goed, er werd flink gegild en teruggedeinsd als er weer een of ander figuur tevoorschijn kwam of je op een andere manierliet schrikken. Ook de maniak met de kettingzaag in het doolhof was goed over de nodige bange mensen. De make-up/schmink was goed, en sommige griezels waren echte kuntswerken. Bruggetjes, grotten, strategisch geplaatste autowrakken en met plastic bekleed hekwerk werden goed ingezet om bezoekers de stuipen op het lijf te jagen. Ook positief is feit dat er in, mijn ogen, voldoende horecapunten waren en dat het schappelijke prijzen betrof.

Ik heb enkele zones een tweede keer bezocht en ik was aangenaam verrast dat ze een tweede keer toch weer net even anders waren dan de eerste keer. Er waren enkele andere monsters of ze stonden op een andere plek om je te laten schrikken.

Het publiek was gevarieerd te noemen. Ik heb kinderen maar ook vijftigplussers gezien. En naast Limburgs hoorde ik ook Branbants, Duits en Belgisch. Ik heb vernomen dat er op zaterdagavond een marktkraam was van Old School Toys met allerlei horrorgerelateerde items.

Na middernacht was er in het El Hambra gebouw, (voor deze gelegenheid omgedoopt tot Hell Hambra) een afterparty. De scare actors kwamen in hun outfit nog een feestje bouwen en bezoekers konden met hun favoriete engerds op de foto te gaan. Het feestje werd geopend door DJ Vlad met spooky dance/trance muziek en hij werd afgelost door DJ Vanhest (QMusic).

Bij deze wil ik alle vrijwilligers en medewerkers van Twilight Fantasy Productions en Mondo Verde hartelijk danken voor de leuke en vermakelijke avond die ik heb gehad. Tot volgend jaar!

Over de auteur

avatar

Woont in: Nederland Liefhebber van: Slashers en Scandinavische genrefilms

Laat een antwoord achter