Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het is zaterdag 10 november als ik het terrein van de Turbinenhalle in Oberhausen oprijd voor de 2018 editie van HOUSE OF HORRORS. De man die daar parkeertickets staat te verkopen herken ik van twee jaar geleden…Voor slechts 3 euro ben ik klaar en kan ik redelijk dichtbij parkeren. Bij het begin van de trappen naar W stonden enkele auto’s en mensen van de Duitse Resident Evil fan groep en de Duitse zombie Defense Force (of iets van die strekking). Moest een half uurtje wachten voordat ik naar binnen mocht. Had rekening gehouden met de diverse werkzaamheden aan en op de snelweg, maar ik kon overal goed doorrijden.

Bij binnekomst eerst een controle van de tassen; eten mocht wel, maar drinken niet mee naar binnen. Bij de kassa’s liep het ook goed door en ben daarna meteen doorgelopen naar de bonnenverkoop om een sleutel voor een kluisje op te halen. In mijn kluisje bleek nog het restant te liggen van een gezellig feestje: een lege fles Jack Daniels. Daarna de eerste zaal ingelopen: hieron zaten de acteurs/regisseurs en andere mensen, aangevuld met wat merchandiseverkopers. Alle acteurs zaten al netjes klaar om krabbels te zetten en uiteraard was het bij de een wat drukker dan bij de ander. Waar ik dacht dat acteurs als Eric Roberts, Tom Berenger en Jason Voorhees himself Kane Hodder nors en onvriendelijk zouden zijn bleken ze juist vriendelijk en namen ze ook echt de tijd voor hun fans.

De verscheidenheid in verkopers van merchandise en andere verzamelobjecten was best groot, en er zaten ook Nederlandse en Blegische verkopers tussen. Waar ik me wel altijd weer over verbaas is de hoeveelheid van non-horror gerelateerde items die verkocht worden. Daarvoor kan ik naar een Comic Con of andere filmbeurs.
De Filmafdeling was eigenlijk van het zelfde laken een pak. Gelukkig was er ook heel veel keus in het B- en C-segment van ons favoriete genre. Soms met in mijn ogen belachelijk hoge prijzen (49 eur voor een dvd van Saw VI), maar soms ook mooie collector’s editions voor een schappelijke prijs van nog geen 15 euro.

Waar normaal Jan Bartels aanwezig was met zijn Nightmare on Elm Street collectie (inmiddels grotendeels verkocht) was er nu plaats voor Danny’s Small Props. Danny komt uit het zuiden van ons kikkerlandje en heeft een groeiende collectie originele filmprops uit filmfranchises zoals Saw, Nightmare on Elm Street, Scream, Child’s Play en zelfs The Exorcist. Zijn collectie bestaat uit o.a. in films gebruikte taperecorders en maskers tot gedragen kleding. Hoewel dit zijn eerste keer op een conventie was zag het er niet verkeerd uit. Ook liet hij fragmenten van de betreffende films zien via een beeldscherm bij zijn stand. Zeker de moeite waard om eens te bekijken! Eigenlijk zou hij alleen daar op zaterdag staan, maar was door de organisatie ook gevraagd om ook nog op zondag aanwezig te zijn. (zie onderaan voor link naar FB-pagina)

Nog meer Nederlandse inbreng kwam van Dutche Fredette Vs. Jason. Het was ook voor hen de eerste keer dat ze in deze samenstelling/cosplay aanwezig waren op een conventie. Ze trokken veel bekijks en veel mensen wilden wel een selfie met hun maken. Er was zelfse een fotograaf die een complete reportage maakte. (zie onderaan voor link naar FB-pagina)

Een ander minpuntje was het aanbod van eten. In hal 2 stond een kraam waar men friet, curryworst of een braadworst kon krijgen, en ergens kon je een bretzel of worst krijgen. Verder waren er twee plekken waar men drinken kon krijgen, en dat was voldoende. Geen gewone broodjes of andere gezonde dingen. Gelukkig zijn de horecaprijzen verder normaal te noemen.

Verder nog kort gesproken met de heren van de Duitse independent short Interimere. Erg aardige mensen die de tijd namen om te spreken over hun film en over het horrorfilmklimaat in Duitsland. En de nieuwste trailer zag er in iedergeval interessant uit.

Het algehele gevoel was dat deze conventie beter georganiseerd was ten opzichte van 2 jaar geleden toen het plaatsvond onder een andere naam, maar wel dezelfde locatie. Een betere indeling van hal 2, betere doorlop bij de fotoshoots, de filmzaal boven was beter geregeld en groter. Ook liepen er nu meer cosplayers rond en was er voor de VIP tickethouders zelfs een aparte VIP lounge.

En volgend jaar is HOUSE OF HORRORS al eerder gepland, namelijk op 12 & 13 oktober 2019 , waarschijnlijk om niet in het vaarwater te komen van andere conventies die begin November plaatsvinden…

Danny’s Small Props: http://www.facebook.com/DSPhorror

Dutch Fredette Vs. Jason: http://www.facebook.com/fredettevsjason

Over de auteur

avatar

Woont in: Nederland Liefhebber van: Slashers en Scandinavische genrefilms

Laat een antwoord achter