Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
30 Days Of Night: Dark Days
3.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Het is bijna een jaar nadat in Barrow (Alaska) de bevolking werd uitgedund door een groep vampiers. In de rouw om de dood van haar man reist Stella de wereld rond om anderen ervan te overtuigen dat vampiers echt bestaan. Als een groep verloren zielen haar een kans geeft wraak te nemen op de vampierkoningin, voegt Stella zich bij hen om ervoor te zorgen dat het kwaad niet meer kan toeslaan.

Het directe vervolg op 30 Days Of Night, dat meteen duidelijk word gemaakt in het begin van de film. Wat meteen opvalt aan het vervolg is dat het zich afspeelt in de grote stad en dat het daardoor komt dat het beklemmende gevoel van het eerste deel totaal ontbreekt. De film is nogal een standaard vampierenfilm en natuurlijk met de standaard personages. Deze personages hebben niet echt veel diepgang en dienen ook maar alleen om leeg gedronken te worden door de vampieren. Hoewel de acteurs zeker niet slecht waren, ikzelf had veel erger verwacht. Stella, de overlevende van het eerste deel, word jammer genoeg vertolkt door een andere actrice die nog niet eens op haar lijkt. Deze actrice is niet zo overtuigend als Melissa George in het eerste deel, maar ze deed het best goed.

GORE 7/10

PAS OP VOOR EVENTUELE SPOILERS!.

Best veel gore in deze film, zoals een hoofd word letterlijk kapotgeschoten, nekken worden afgerukt, een onthoofd lijk, een kapotgeslagen hoofd met een steen, een paar mooi in beeld gebrachte onthoofdingen (soms redelijk slechte CGI) en een verbrand vampieren lijk dat weer tot leven komt. (einde spoilers)

Geen superfilm, vooral als je het eerste deel hebt gezien, maar hij was toch niet zo slecht als ik verwacht had. De film heeft zijn goremomenten en de vampiers zagen er redelijk uit. Alleen jammer dat de sfeer van het eerste deel ontbreekt en je een klein beetje een uitmelk gevoel mee krijgt.

Over de auteur

avatar

4 reacties

  1. avatar
    The Mad17

    Ik zeg ook niet dat het een superfilm is, maar de make-up effecten zijn best mooi gedaan. Daarom die 6. Das mijn standard cijfer voor een gewoon vermakkelijke horrorfilm

Laat een antwoord achter