Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
All the Boys Love Mandy Lane
4.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

De jonge, verlegen Mandy Lane is het meisje op school waar elke jongen verliefd op is. Mandy gebruikt geen drugs, drinkt niet, toont geen interesse in jongens en houdt zich altijd op de achtergrond, toch vind iedereen haar aantrekkelijk en zo nodigen een groepje vrienden Mandy uit voor een weekendje door te brengen op een oude boerderij. Eenmaal aangekomen kan het feesten beginnen, maar niet voor lang, want er is iemand die de jongeren een voor een op brute wijze afslacht! Wie zal overleven, en waarom heeft de moordenaar een obsessie voor Mandy Lane??

GORE
Dit is geen gore festijn, maar de gore is smaakvol gedaan, niet over de top, maar wel gruwelijk! De moorden zijn allemaal bruut, en zeer goed in beeld gebracht, maar het gore-gehalte is niet al te hoog.

ACTEERWERK
ALLE jonge acteurs waren goed, en dat bracht wel een pluspunt aan de film!

CONCLUSIE
All The Boys Love Mandy Lane is een goede slasherfilm, maar het goede eraan is dat de film geen standaard slasher is. De regie is zeer goed, de film heeft een 70’s aura over zich heen, en vanaf de begintitels is duidelijk dat de film een hommage is aan de slashers uit de 70’s en 80’s. Het plot lijkt simpel, en dat is het ook, maar toch is het een heel slim geschreven verhaal, dat blijkt op het einde wel! Het acteerwerk was gewoon goed, de gore was aanwezig maar niet in de trant van Hostel en Saw, wat me trouwens zeer goed beviel!

ATBLML is echter wel een film waarvan je moet weten wat ervan te verwachten valt, dit is GEEN standaard slasher film, het gaat hier meer om de personages, in plaats van gore, en meer om sfeer en plot, dan om actie. Daarvoor zullen velen teleugesteld zijn, want je hoeft niet een al te spectaculiaire film te verwachten, Mandy Lane is meer subtiel, op alle gebied.

Ik vind Mandy Lane een zeer speciale film, iets wat we niet lang meer gezien hebben in het horrorgenre en ik vind hem zeker de moeite waard, zie hem alleen met lage verwachtingen, want deze zal zeker niet iedereen zijn smaak zijn.

Over de auteur

avatar

22 reacties

 1. avatar
  Bo

  dankje 🙂 heb laatst 4 nieuwe horrors gezien; [rec], deze, The ruins en diary of the dead, heb al 3 zeer positieve reviews geplaatst, alleen ga nu nog een negatieve schrijven haha

 2. avatar
  Bo

  het hele sfeertje van de film, de constante sexuele spanning tussen de personages, bizarre gebeurtenissen (zoals 2 slachtoffers die op de vlucht zijn en dan even pauze nemen om uitgebreid te gaan zoenen) de climax en , de soundtrack en de regie waren allemaal apart en de film had gewoon een heel apart sfeertje (of het kwam doordat ik in de bios zelf in hogere sferen was) 🙂

 3. avatar
  Bas

  Dat denk ik. Wat jij seksuele spanning noemt vond ik juist puberaal gedrag, bizar vond ik de gebeurtenissen niet, de climax zag ik mijlenver aankomen en de soundtrack vond ik heel erg standaard!

 4. avatar
  Legioen

  “2 Slachtoffers zijn op de vlucht en nemen een pauze om uitgebreid te gaan zoenen.”, dat vind je bizar? Dat vind ik twee mensen die als voorbeeld van fout in de evolutie willen fungeren, welke godvergeten debiel doet dat?!:P

 5. avatar
  Legioen

  Voor zover ik kan vinden, is het verhaal nog best standaard en lijken me de gebeurtenissen ook standaard, ik heb de film niet gezien, maar stel dat je gelijk hebt Bo, en het gaat om de personages, dan zal de film waarschijnlijk nog wel standaard zijn, want alleen met ontwikkelde personages heb je nog geen Friday the 13th-ripoff <-> The Shining kwaliteit. Maar voor zover ik al info van Bas heb gekregen kan het nog wel ff duren voor ik deze film zie..

 6. avatar
  Bo

  en 2 mensen op de vlucht voor een killer die romantisch gaan zoenen vind ik inderdaad een tikkeltje bizar ja 🙂 kan er niks aan doen maar het lijkt me raar…

 7. avatar
  jeroentjuhhh

  Deze film doet niks nieuws, maar wat het doet doet het goed. vond het einde wel beetje gehaast en slecht afgewerkt. leuk voor een avondje, maar niet meer dan dat. Btw ‘mandy lane’ is echt lekker (Grootste + punt aan de film toch wel.)

 8. avatar
  lammie

  Sorry….vond dit een zeer sfeerloze en irritante ‘slasher’.Acteerwerk vond ik ook zeer onder de maat…tis geen 80s slasher,waar je weet dat t acteerwerk niet altijd ok is (wat de charme is van de 80s slashers natuurlijk, waar ik groot fan van ben).En dan t plot……kon ik je binnen 20 min. al vertellen! Nee,niet mijn film….maar ja.

Laat een antwoord achter