Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Anthropophagus
3.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Anthropophagus is ook bekend als The Grim Reaper/Maneater

Het begint met een zomers sfeertje.
Tisa (die we kennen uit Fulci’s Zombie 2) leert enkele jongeren kennen en zakt samen met hen af naar een Grieks eilandje. Eenmaal aangekomen merken ze dat het eiland er maar verlaten bij ligt. Erger nog, een voor een beginnen ze elkaar zoek te raken en beginnen ze het ergste te denken. Naarmate de film vorderd ontdekken ze dat de verdwijningen het werk zijn van George Eastman. George, een toerist die gestrand was op het eiland en er vastzat, had uit honger z’n vrouw en kind opgegeten en is langzamerhand krankzinnig geworden. En nu het eiland voorzien is van vers vlees, slaat de honger opnieuw toe…

De film bevat zowat alle clich?’s van het horror-genre (tarotkaarten die waarschuwen voor onheil, overlevende die boodschap nalaat op raam, geen contact mogelijk met bewoonde wereld,…) en is dus absoluut geen aanrader voor hen die houden van Hollywoodstyle-horror.
Mij kon de film best boeien door de typische euro-sfeer die je geserveerd krijgt en de tamelijke gore momenten.
Minpunt is wel dat de “slachtingen” veelal in het donker gebeuren en bij wijlen redelijk onduidelijk zijn.
Geen meesterwerk hier, maar toch de moeite waard om gezien te hebben.

De film destijds lokte protest uit doordat er aangenomen werd dat er een echte feutus werd gebruikt. Het eindigde zelfs in een rechtzaak!

Er kwam nog een vervolg door D’Amato in 1982 met titel Rosso Sangue (aka Absurd / The Grimreaper 2 / Maneater2 / Zombie 6:Monster Hunter)

Over de auteur

avatar

22 reacties

  1. avatar
    Evil B.

    Meroth, heb jij een verklaring voor het feit waarom euro-horror films altijd zoveel verschillende titels hebben? Komt dat door de hoeveelheid kleine distributeurs of zoiets, die allemaal hun eigen titel op de film willen plakken? :S

  2. avatar
    Mongroid

    Als je de grote horror-encyclopedie erbij pakt, zie je dat achter elke titel het land waar de film zo heette staat. Het is dus zo dat veel films in ieder land een andere naam had. Nu, met de eenwording van Europa, is dat allemaal overbodig en daarom zie je het niet meer zo veel.

  3. avatar
    meroth

    Ik vermoed dat dit vooral te maken heeft met verkoopcijfers. Vooral in de 70’s en 80’s was het normaal dat er vele titels waren voor 1 film. Ik denk dat er op die manier soms misverstanden verstonden en sommige shops soms 2 X dezelfde film aankochten zonder hun weet. Soms verschilden de jaartallen zelfs. Opmerkelijk is, dat door de komst van internet die rage sterk verminderd is. Met zekerheid kan ik dit niet bevestigen maar ik denk toch dat het ermee te maken heeft.

  4. avatar
    Evil B.

    Ja, ik heb sterk de indruk dat het te maken heeft met alle verschillende landen en vervolgens kregen al die titels weer Engelse vertalingen waardoor er voor sommige films wel 9 of 10 verschillende titels bestaan. Ik ben er zeker van dat het daardoor komt.

  5. avatar
    Evil B.

    Bovendien probeerde men ook gebruik te maken van het grote succesfilms en daarop in te spelen door films die daar totaal niks mee te maken hadden, dezelfde titel te geven maar nu met een getalletje erachter, waardoor de indruk ontstaat dat het een officieel vervolg is.

  6. avatar
    horror beeg killer

    En het is een video nastie en die films probeer ik ooit allemaal te hebben, wel alleen de echte video nasties die de overheid op hun lijst heeft staan.

  7. avatar
    horror beeg killer

    De Shriek Show/Media Blasters is zonder twijfel de beste versie, ook de enige die volledig(!) uncut is. Verder is de kwaliteit geweldig (voor het type film) en zitten er erg toffe extra’s op. Ik heb hem zelf ook en het is een aanrader!

Laat een antwoord achter