Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Battle Royale
4.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Japan, de toekomst. Scholen zijn slachtvelden, tieners zijn niet meer te handhaven. Er wordt een nieuwe wet aangenomen: de BR-wet. 42 tieners uit een onhandelbare klas worden uitgeloot en onder militaire begeleiding met een verscheidenheid aan wapens op een verlaten eiland gedropt met een electronische halsband om hun nek. Het eiland is verdeeld in zones, met regelmatige tussenpozen wordt telkens een andere zone als “gevarenzone” ingesteld. Wie zich in de gevarenzone bevindt of begeeft heeft een probleem: zijn of haar halsband ontploft! Natuurlijk met de nodige bloed en gore, spuitende slagaderen en hysterisch gegil. De opdracht is simpel: vermoord zoveel mogelijk medestudenten. Wie het laatst overblijft wint. Is er na 3 dagen geen winnaar, dan ontploffen alle halsbanden. De tieners beginnen vol overgave aan hun opdracht en moorden er wellustig op los. Sommigen smeken zinloos voor hun leven, sommigen plegen zelfmoord. Tijdens het verloop van de film wordt in beeld een score bijgehouden, wie er dood is en hoeveel er nog te gaan zijn. “Ten Little Indians”, maar dan bloederig. Met terugblikken leer je de klasgenoten kennen, wat het nog gruwelijker maakt als er weer een Aziatische schone geweldadig aan haar einde komt. Sommige jongeren komen in opstand tegen het systeem en gaan samenwerken, maar wie kun je vertrouwen en wie niet? Uiteindelijk kan er maar 1 winnaar zijn!

De prachtige (Europese) klassieke muziek op de achtergrond cree?rt een nog groter dramatisch effect. Heel knap gemaakt. Dit is geen horrorfilm van het oude bekende genre. Geen zombies, geen vampieren of weerwolven. Maar horror is het zeker wel. En geweldadig ook, zeker niet geschikt voor minderjarige kijkers. Het leven is een spel, dus vecht en ontdek of je het leven waard bent! Het verhaal doet in grote lijnen een beetje denken aan het Stephen King boek “The Running Man”, maar veel beter verfilmd dan het Arnold Schwarzenegger vehikel van Paul Michael Glaser. Een super Japanse cult-slasher, voornamelijk in daglicht gefilmd, dus geen donkere en wazige opnamen. Super breedbeeld kwaliteit, kijk en huiver! Met een verrassend einde…

Over de auteur

avatar

7 reacties

  1. avatar
    Nosferatu

    Geweldige Film, staat hoog in mijn top 10 allertijden… maar de film onderscheid zich van het script niet eens echt veel van een actiefilm, het is niet echt horror als er op het script af wordt gegaan… maar de achterliggende gedachte maakt het meer thrilror achtig (thriller/horror)

Laat een antwoord achter