Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Bloeddorst (stripbundel)

Bloeddorst (stripbundel)
3.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Tientallen Nederlandse en Vlaamse tekenaars, waaronder Maarten Gerritsen, Menno Kooistra, Maarten Janssens, Fred de Heij en Stephan Brusche, zijn bezig geweest voor de horror-stripbundel ?Bloeddorst? en hebben gelukkig voor ons er een pracht verzameling van gemaakt.
Het doet me vooral denken aan de oude tv-serie van ?Tales From The Crypt? (de TFTC-comic ken ik helaas niet). En zoals bij die serie zien we in in Bloeddorst voornamelijk geslaagde verhaaltjes (vaak niet langer dan 4 pagina?s), met een enkele mislukte poging.

We zien een behoorlijk bonte verzameling van zombies, psychopaten, kannibalen en ander horrorgespuis. Enkele verhalen zijn duidelijk ge?nspireerd door bekende films zoals ?Night Of The Living Dead? en ?The Exorcist?, maar hebben wel een twist aan het eind. Een klein minpuntje is misschien het feit dat ?Bloeddorst? zwart/wit is, maar misschien komt dat doordat de drukker bang was dat hij geen rode kleur meer over zou hebben na het drukken want er vloeit genoeg bloed…Er staan nog een tweetal korte verhalen in, maar die konden mij niet bekoren, want in een stripbundel verwacht ik alleen strips.

Maar ik zie de minpunten als een startersprobleem en hoop dat dit een eventueel 2e deel wordt aangepast. Want ik moet uiteindelijk toegeven dat ?Bloeddorst? een leuke aanwinst is voor de Nederlandse horrorliefhebber…

Over de auteur

avatar

5 reacties

Laat een antwoord achter