Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Boogeyman, The (1980)

Boogeyman, The (1980)
3.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Boogeyman, the (1980)

Aanvankelijk dacht ik dat The Boogeyman uit 1980 het origineel was van de in 2004 uitgekomen Boogyman. Maar dit blijkt niet juist te zijn. Tenzij er heel erg veel aanpassingen zijn gedaan aan het verhaal. Boogeyman is een film waarvan ik nog nooit gehoord had, en met mijn kennis over horrorfilms moet dat wel betekenen dat het ooit in die tijd een flop was.

En dat klopt waarschijnlijk. Boogeyman is een film die probeert mee te liften met films als Helloween, Friday the 13th en Phantasm. Het verhaal is slap en gaat eigelijk nergens over.

”Een broertje en een zusje vermoorden op een nacht de vriend van hun moeder (de man is een hufter en slaat ze regelmatig). 20 jaar later begint deze man hen te achtervolgen als zijn geest wordt vrijgelaten omdat er een spiegel breekt (?)”.

Wat in de film vooral ontbreekt is een Boogeyman. Want die zien we niet aangezien het een geest is. Verder zijn de moorden die gepleegd worden redelijk te verkroppen en zien we zelfs een kleine ”Fulci” invloed maar ranzige gore hoef je niet te verwachten.

Wat ook opvalt is de soundtrack die een zusje van Carpenters meesterlijke score voor Helloween genoemd kan worden. Ook toen al dachten die amerikanen dat als je succes maar kopieert je vanzelf ook succesvol wordt. Helaas zo werkt het dus niet. Om succes te hebben moet je vooral origineel zijn en de originelen idee?n komen meestal niet uit Hollywood maar worden door Hollywood ingekocht. (Ringu, The Grundge, Abre Los Ogos, Premonition, enz, enz, enz, enz)

Dat de makers op succes hoopten blijkt ook wel uit het einde van de film waarin traditiegetrouw blijkt dat wat we hebben gezien slecht het begin was. En de deuren voor een volgend deel staan open. Echter, die is er zover ik weet nooit gekomen.

De hele film ademt wel een erg jaren 80 sfeer uit zoals de eerste delen van Friday the 13th of bijvoorbeeld Fright Night. En dat is voor de liefhebbers een absoluut pluspunt. De film is heerlijk gedateerd.
Echt goed geacteerd wordt er verder niet maar dat maakt niet uit. Boogeyman is best een leuke kijkbeurt waard, maar dan wel een eenmalige!

Over de auteur

avatar

één antwoord

  1. avatar
    horror beeg killer

    Domme film,probeert het succes van halloween te krijgen en is echt dom maar zoals HK SENATOR al zegt wel leuk om 1 keer te kijken maar daar blijft het bij ik geef hem een 5je

Laat een antwoord achter