Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Braindead

Braindead
4.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Peter Jackson is een goeie kerel, hij verfilmde een boekenreeks op een manier waarop niemand het voor mogelijk had gehouden, wereldwijd scoorde de Lord of the Rings triologie fantastisch en Peter Jackson werdt door iedereen op handen gedragen.
Echter de horror en cult fans kenden Pteer Jackson al langer en hij was meer dan een held in het genre.
Hij debuteerde ooit met de splatter Bad Taste, en met Braindead laat Jackson zien dat hij zijn kruid nog lang niet heeft verschoten.

Lionel is een verlegen 25 jarige jongen die nog steeds bij zijn dominate moeder woont, zijn moeder gebruikt Lionel als sloofje en kijkt erop toe dat hij geen afspraakjes maakt met vrouwen omdat hij haar dan niet meer kan verzorgen.
Als Lionel toch stiekem uit gaat met de aantrekkelijke Paquita volgt zijn moeder hun naar de dierentuin, als ze vanuit de bosjes staat te gluren wordt ze gebeten door een zeer besmetelijke rat en ze wordt erg ziek en overlijd kort daarna.
Echter ze blijft niet lang dood en als de ondode moeder haar vroegere verzorgster doodbijt en er nog meer slachtoffers vallen, moet Lionel een stel ondoden in zijn kelder verstoppen en ze verzorgen en dit verwijgen voor Paquita, dit gaat goed tot op een dag de gemene oom van Lionel op de stoep staat, hij houd een feest in Lionel’s huis en als de ondoden ontsnappen wordt het feest gruwlijk verstoord.
Let the splatter begin!

Braindead is een zeer vermakelijke horror met meer nadruk op de humor dan op echte pure horror maar dit is vergeef je Jackson al snel door de orgie aan bloed en geweld en een paar onvergetelijke scene’s.
De cast doet het aardig en weet je te vermaken, de make up is subliem goed, je zou bijna gaan denken dat het echt is… 😉 .
Hoewel het verhaal erg slap is en het niet erg diep gaat, is de film toch een must see voor alle horrorfans mede dankzij klassieke scene’s als de kung-fu priester (i kick ass for the lord) en een slachting met een grasmaaier maken het tot een film die je toch minstens een keer gezien moet hebben en zeker een plekje verdiend in je collectie.

Over de auteur

avatar

26 reacties

  1. avatar
    halloween

    Ik heb de versie van braindead, van kanaal 2. Omdat iemand van mijn familie werkt bij de belgische TV, was dat dan ook mijn kans om braindead over te nemen van band tot videocasette. Nu heb ik echt een collectors edition.

Laat een antwoord achter