Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Bride of Chucky
2.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Ik heb “Child’s Play” altijd erg effectieve horror gevonden,vooral door het briljante uitgangspunt.Een kolos van een man die je achterna zit met een willekeurig scherp voorwerp,dat valt uiteindelijk wel op.Maar een pop kan eigenlijk eender wat aanrichten en ermee wegkomen.Bovendien is het altijd wel even schrikken wanneer Chucky plots begint te spreken,ook al weet je dat het gaat gebeuren.Misschien zelfs omdat je weet dat het gaat gebeuren maar nooit precies wanneer.Interessante eerste twee(misschien drie) films.

Helaas werd het roer voor deze wat omgegooid.Duistere,huiveringwekkende horror is het niet meer,en eigenlijk wordt de serie zelfs oneer aangedaan.Dit geheel zit zo volgestouwd met geforceerde inside jokes dat een icoon als Chucky plots een parodie op zichzelf is geworden.Haha zeg,ik praat over sequels en dit is toch wel een sequel zeker,wat ben ik komisch.Hij is niet angstaanjagend meer,behalve dan angstaanjagend irritant.

Dit keer wordt hij gestolen uit een kluis door zijn toenmalige vriendin Tiffany,gespeeld door *zucht* Jennifer Tilly(er wordt geen tijd verspild,meteen al verwijzingen naar Jason en Freddy in die opening).Na een eerste moord op een lokale emo/gothic/whatever,weet Chucky ook Tiffany te veranderen in een pop,wat eigenlijk enkel in zijn nadeel is maar komaan,het moet niet altijd zo logisch zijn.Ze trekken dan naar een jong koppel,die ze gelijk wat moorden in de schoenen schuiven.Met z’n vieren vluchten ze,en Chucky heeft het eigenlijk mooi voor elkaar,tot hij uit het niets toch maar kenbaar maakt dat hij leeft,zodat hij,20 cm groot,tegenover volwassen mensen komt te staan.Knap gedaan zeg.

Echt leuk is het allemaal niet,vind die luchtige toon wel goed gezet maar toch misplaatst,Chucky moet niet draaien om humor,het is tenslotte horror,je moet een beetje consequent blijven.Sommige moorden en het einde zijn nog wel te genieten,maar de aanpak is helemaal ernaast.

Over de auteur

avatar

18 reacties

 1. avatar
  horror beeg killer

  Ja het was een mix.Maar ik vond het wel een redelijk goede mix. De film wist mij zeker te amuseren maar het nivea van Child’s Play haalt Bride Of Chucky niet.Seed Of Chucky was gewoon troep vond ik.

 2. avatar
  horror beeg killer

  @ lammie : Daar vind ik dat je net wat te ver doordrijft:).Deel 2 en 3 waren zeker nog goede films,3 wel wat minder maar nog steeds heel vermakelijk.Bride Of Chucky vond ik zeker goed geprobeerd en ook vermakelijk.Maar wat is die Jennifer Tilly iritant zeg..Deel 5(Seed Of Chucky) bracht niks met zich mee voor zichzelf een voor de serie en was gewoon tijdsverspilling om te kijken.

 3. avatar
  horror beeg killer

  Er zijn wel geruchten geweest over Chucky VS. Leprechaun.Ik denk niet dat de film gaat komen,omdat het hele VS. niet werkt vind ik.Maar je weet maar nooit met Hollywood als ze geld nodig hebben;)

Laat een antwoord achter