Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Creature
2.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Een groep vrienden zijn bezig aan een roadtrip en besluiten de ‘korte route’ te nemen. Zo komen ze in een klein moerasdorpje terecht en ze worden door de lokale bevolking gewaarschuwd voor een verschrikkelijk monster in het moeras. Natuurlijk besluiten de vrienden te overnachten bij het oude huis van de man die later in het monster veranderde. In de nacht worden ze aangevallen door het verschrikkelijke wezen, maar ontrafelen ze ook het verschrikkelijke geheim van de lokale bevolking. Ingesloten langs twee kanten lijkt ontsnappen onmogelijk…

‘Creature’, het regiedebuut van Fred Andrews kreeg in de V.S. een vrij grote bioscooprelease (ongeveer 1500 bioscopen), maar werd door Nederland zoals gewoonlijk gewoon genegeerd. Gelukkig missen we deze keer ook niet zoveel.

De film is een ode aan de oude monsterfilms. Vooral in het eerste gedeelte van de film, voordat het bizarre plot ontrafelt word, komen er een aantal leuke knipogen voorbij. Toch weet dit de film niet te redden.

‘Creature’ heeft de kijker namelijk niet veel te bieden. De cast is nietszeggend, behalve Sid Haig (Captain Spaulding uit Rob Zombie’s House of 1000 Corpses en The Devil’s Rejects) zijn er geen bekende gezichten te zien in deze film. Haig is naar mijn idee ook de enige die een leuke rol neer weet te zetten. De rest van de cast acteert gewoon iets te overdreven om de personages goed uit de verf te laten komen.

Helaas weet het monster ook niet te overtuigen. Het is wel grappig om weer eens een monsterfilm te zien met ‘gewoon een man in een rubberen pak’, maar het monster komt iets teveel in beeld om echt eng te worden. Daarnaast doet hij eigenlijk niet zo heel erg veel. Er worden wel wat mensen vermoord, maar de bodycount had van mij wel heel wat hoger mogen liggen.

Wat een film als deze geholpen zou hebben was leuke over-the-top gore, maar helaas worden we hierin, op een enkele scene na, teleurgesteld. De makers lijken het goed te willen maken door de vrouwelijke castleden regelmatig hun borsten te laten flashen, maar dit is gewoon niet genoeg.

Een hele slechte film is ‘Creature’ niet, de film heeft best zijn leuke momenten, maar ik heb het idee dat met een aantal kleine aanpassingen de film gewoon veel beter had kunnen zijn. Ik zie deze film als een gemiste kans.

Over de auteur

avatar

Naam: Richard Leeftijd: 21 Woonplaats: Leeuwarden Lid sinds: 2006 Favoriete horrorfilms: Friday the 13th, omdat deze film mijn interesse in het genre gewekt heeft. Verder heb ik niet echt een voorkeur.

Laat een antwoord achter