Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Deadgirl
4.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Deadgirl is één van de weinige hedendaagse Amerikaanse werkjes dat nog enige impact teweeg wist te brengen bij mij. Het lugubere verhaal en de ronduit misselijkmakende praktijken die zich afspelen rond dit alles zijn vrij zeldzaam tegenwoordig.

Hierbij wil ik niet te veel gaan verklappen, Deadgirl moet je verrassen en doen walgen bij hetgeen wat zich voordoet. Deze nare gebeurtenissen zorgen daarnaast voor een hoop psychologische aspecten die erbij komen kijken, de vriendschap die zwaar onder vuur komt te liggen en de moeilijke beslissingen voor het hoofdpersonage zorgen ervoor dat je zelf ook niet meer weet wat nou het beste is om te doen in zo’n onvoorstelbare situatie.

De lugubere setting brengt een hoop sfeer met zich mee, erg vuil in beeld gebracht en prima aangrijpend. De acteerprestaties van dit onbekende stel zijn verrassend sterk, dit tilt de film tot een nog hoger niveau.

Voor liefhebbers van het genre die weer eens wat anders willen zien, een smerig werkje dat goed de tijd neemt om verschillende aspecten rond een behoorlijk vernieuwend concept uit te werken. Dikke 9, voor mij in ieder geval de grootste verrassing so far.

Over de auteur

avatar

2 reacties

Laat een antwoord achter