Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Eden Lake
4.0Totale score
Waardering gebruiker: (1 Stem)

Eden Lake, een film die ik na het zien van de trailer, hoog op mij lijstje had staan om snel een keer te bekijken.
En eindelijk, het was zover, was het het wachten waard?

Eden Lake gaat over een koppel (Harry en Paige) die samen een weekendje weg gaan naar de bossen om daar te kamperen, een verhaal dat al honderden keren terug is gekomen in een film, maar deze weet zich wel degelijk te onderscheiden.
Mede dankzij de killer, of liever gezegd killers.
Deze keer is het namelijk niet een op hol geslagen psychopaat, maar een groep jongeren.

Vanaf het moment dat ze in aanraking komen met de jongeren is er een spanning aanwezig die zich door weet te zetten dankzij de ranzige stukken die toch erg subtiel zijn neergezet.
De jongeren acteren uitermate goed, dit komt de geloofwaardigheid alleen maar ten goede.
Wat betreft gore zit je hier wel ok?, niets wereldschokkends maar je kunt wel zeggen dat het bloed goed in het rond spuit.

Het begint allemaal wat langzaam, en er gebeurd eigenlijk te weinig om je vanaf het begin te boeien, maar vanaf het moment dat er wel wat gebeurd is het dan ook genieten geblazen. Met een einde dat ik ook wel kon waarderen; deze film heeft mij verwachtingen waar gemaakt.

Conclusie, een sterke horror die niets nieuws brengt, maar wat het doet..doet het goed!

Over de auteur

avatar

18 reacties

 1. avatar
  nemesea1982

  vaNAvond gezien deze film,supergoed en heel sterk. goed geacteerd en goed neergezet. dacht in het begin dit kan nooit geloofwaardig worden….nou dus wel!!!haha. supergoede film!!!

 2. avatar
  lammie

  Waar is opeens mn reactie die k had gegeven op de film? Toefje vreemd.Maar had er dus veel van ghoord en gelezen..dus ging er voor zitten.maar de film viel mij zeer tegen.Ging ook op een gegeven moment de vergelijking trekken met t ijzersterke franse ILS.Had k ook nie moeten doen.

 3. avatar
  Klaagzang

  Dit was een gewéldige film !!! Ik had er niet veel van verwacht, maar omdat hij nieuw was dacht ik hem toch eens te huren. In tegenstelling tot the unborn dat ik met deze film mee huurde, was deze film eentje die voor altijd in mijn geheugen staat geprint. Ik raadde hem mijn vriendin, en zij had dezelfde visie als ik over de film in het begin, tot ik haar verplichte hem te bekijken. Het eerste ik haar de dag erna hoorde zeggen, was, DIE FILM WAS FUCKING ZALIG!! Eentje die het echt waard is tot 4 maal toe te herbekijken.

 4. avatar
  Heavy metal

  Ook ik heb de film, nadat ik de trailer had bekeken, zo snel mogelijk gekocht, en ook ik werd aangenaam verrast door de enorme spanning die in deze goede Horrorfilm zit, en daarom is deze film een absolute aanrader voor iedere Horrorliefhebber/ster.

Laat een antwoord achter