Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Halloween 2007

Halloween 2007
3.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Een soort van remake van de originele Halloween. Toen ik het hoorde stond ik er niet bepaald om te juichen, aangezien ik nooit zo?n fan ben van remakes. Toch had ik er wel vertrouwen in aangezien Rob Zombie de regisseur zou zijn. Na zijn House of 1000 corpses en het vervolg Devils reject’s begon ik erg nieuwsgierig te worden.

In het begin van de film wordt het leven laten zien van de jonge Michael. De sfeer thuis wordt goed in beeld gebracht, en het wordt dus ook duidelijk waarom hij zo’n psychopaat wordt. Naar mijn mening leuk gedaan en het voegt wel iets toe aan het verhaal.
Verder vind ik de personages niet zo denderend. McDowell doet het wel goed als Loomis. Maar als ik kijk naar Lauri. Haar personage is erg anders in vergelijking met het origineel. Het mooie aan haar in de ’70 versie was toch wel dat ze zo’n typisch onschuldig meisje was die ging babysitten. Dat vind ik in deze film nauwelijks terug.
Toch ben ik wel te spreken over de achtervolging rond het eind van de film. Dit komt erg realistisch over.

Ook een negatief punt vind ik dat myers meer als hoofdpersoon wordt neergezet dan iemand die op de achtergrond staat en zo nu en dan toeslaat. Ook heeft zijn ?rustige gedrag? plaats gemaakt voor het meer aggressiever. Het komt wel grof over maar het trage loopje en de ‘zielloze’ uitstraling vond ik nou net het mooie en herkenbare aan Michael. Het scheelt wel dat de film nogal donker gefilmd is, zodat het duistere sfeertje wel redelijk aanwezig blijft.
Op deze negatieve punten na kijkt de film wel lekker weg. Alles loopt goed in elkaar over en het verhaal is duidelijk. Ook leuk dat er scenes uit het origineel weer in zijn verwerkt. Ook is te zien dat Rob Zombie er wel zijn eigen draai aan heeft gegeven. Dit wel positief.

Al met al wel een aardige film die ik toch wel koop als hij op dvd uit is. Al is het alleen al om de halloween-collectie compleet te houden.
Ik hoop alleen niet dat er nog een volgende remake/vervolg verschijnt, zoals het idee bij The Texas Chainsaw Massacre (TCM uit 2003, en TCM; the beginning.).
Naar mijn mening is het Myers personage al vaak genoeg uitgemolken.

Over de auteur

avatar

Laat een antwoord achter