Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Halloween (2007)

Halloween (2007)
3.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Nadat Michael Myers als 10-jarig kind een gruwelijke slachtpartij aanrichtte, werd hij opgenomen in een psychiatrische inrichting. Nu, 17 jaar later, komt hij per ongeluk vrij en keert onmiddellijk terug naar zijn woonplaats Haddonfield, op zoek naar zijn jongere zus. Een ieder die zijn pad kruist, is in levensgevaar

Toen ik hoorde dat Rob Zombie Halloween zou verfilmen, dacht ik bij mezelf dat het icoon Michael Myers compleet vergald zou worden. Maar het begin beviel me wel, we zien een jonge opgroeiende Michael Myers, die ondanks zijn gruweldaden compeet onschuldig lijkt.

In het begin vond ik Rob Zombie’s visie van Halloween nog wel leuk. Maar naarmate dat Michael zijn masker opzet stort de film als een kaartenhuis in elkaar. Hoe komt de regisseur erbij om Michael Myers zijn masker te laten afdoen en hem een persoonlijkheid te geven?. Het onbekende maakt Michael Meyers juist zo eng, maar toch beviel de film me wel ondanks mijn kritiek. En Rob Zombie heeft dan ook een zeer brute Michael Myers gecreéerd

GORE 10 / 8

Deze versie van Halloween is zeer bruut en bevat veel sadistische en grove moorden. Een keel wordt bruut doorgesneden, 2 keer wordt er iemand kapotgeslagen met een knuppel, iemand’s ogen worden er uitgeknepen. Héél veel messteken en nog meer.

ACTEERWERK

Malcom McDowell overtuigde gewoon niet als Samuel Loomis. Tyler Mane zet een geweldige brute Michael Myers neer en Scout Taylor Compton acteerde ook wel redelijk goed. Sheri Moon zombie vind ik gewoon een geweldige actrice en ze is dan ook gewoon goed in deze film. Wat ook wel geing was was het kleine bijrolletje van Daryl Sabara(Spy Kids Trillogy) als pestkop. Het klein rolletje van Danny Treyo was zéér kort en stelde niks voor.

CONCLUSIE

Deze nieuwe versie van Halloween is al met al niet zéér slecht maar ook niet zéér goed. Fans van het orgineel kunnen deze versie maar het best links laten liggen.

Over de auteur

avatar

Laat een antwoord achter