Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Human Centipede (First Sequence), The
4.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Tom Six, een regisseur met een aantal vreemde/mislukte titels achter z’n naam, maar na het zien van Human Centipede kun je niet anders concluderen dan dat hij eindelijk z’n ding gevonden heeft. Hij zet hiermee een instant cultclassic neer.

Hij toont vooral veel lef, met een scenario waar menig horror regisseur niet aan zou durven beginnen, doet Tom dat toch even lekker. En daar ben ik blij om, ongekend misselijk en met vlagen pik zwart-komisch. Na een lekker standaard begin waarin autopech, vreemd groot huis met een nog vreemdere dokter hun rol innemen, beginnen de praktijken. De sfeer in- en rondom het gigantische huis is kil, deed me een beetje denken aan Martyrs. Spierwit en aansluitend bij het verhaal, het doet je rillen.

Dieter Laser is geknipt voor deze rol, wat heeft die vent een enge smoel! Prachtige rol neergezet, wellicht het hoogtepunt van deze film. Zou geen betere naam kunnen noemen die hetzelfde nare/gestoorde gevoel zo goed over weet te brengen op de kijker.

Verder teert de film niet te veel op de ‘in your face achtige gore’. Maar laat het het veelal bij het idee an sich, dat eigenlijk al volstaat. Verwacht dus geen liters bloed en vliegende ingewanden. Alhoewel 1 scène iedereen wel zal doen walgen. Dat is echt even…slikken.

Dit wordt een dikke vette cultclassic, dat kan niet meer mis. The Human Centipede bied een hoop moois, maar is ondanks dat alleen geschikt voor een select groepje liefhebbers, maar ook dat mag geen verrassing zijn.

Dikke 9.

Over de auteur

avatar

19 reacties

 1. avatar
  maritjuhuh

  Het is inderdaad geen fijne kijkervaring maar toch zou ik het ook een hoog cijfer geven. rnHet idee is nieuw en goed uitgewerkt. Helaas is het ook aardig goor en keek ik soms door mijn vingers heen haha.rnToch een film waar je nog lang aan blijft denken!

 2. avatar
  My Bloody Valentine !

  zieke klote film ik werd er gewoon misselijk van hoe kan je het bedenken mensen die in elkaars reet zijn vastgebonden heb hem gelijk verwijderd :S

 3. avatar
  akie10

  btw de box office is maar een paar duizen niet eens 100 duss en ze willen ook een deel 2 maken …. mja joun mening wat wel raar is ik ben een supervette saw fan en ik walg van dit ik zeg schiet mij maar dood dan je je mijn mond vast naait aan een kont het idee is supergoed alleen kan ik deze film niet kijken zonder te kotsen mjah de reden dat ik saw mag en dit niet is dat saw een keigoed verhaal en personages heeft alles heeft een reden.

 4. avatar
  jeroentjuhhh

  Akie10, je doet nu net overkomen alsof alles hier zonder reden gebeurd. Het heeft allemaal een doel, in de optiek van de dokter althans. Verder valt er natuurlijk over te twisten, maar het zieke verhaal van Saw (die helaas wat vervaagt door de vele slappe vervolgen) word hier toch wel overtroffen op dat vlak :).

 5. avatar
  akie10

  nou nee dat is joun smaak ik vind het leuk dat je erop reageert nou heb ik de film in stukjes gezien en wat over gehoort dus jij kan best wel gelijk hebben maar toch op babis van alles wat ik heb gehoort en heb gezien vind ik dit film niks voor mij ik ga hem nog zeker kijken ik vertel je wel wat ik ervan vond:)

 6. avatar
  Marc T.

  De film is in de VS ook maar in een paar bioscopen uitgebracht… een stuk of 15. Dan kun je ook geen al te grote boxoffice verwachten. En hoe vaak wordt er een Nederlandse film nu uitgebracht in een Amerikaanse bioscoop? toch een knappe prestatie! Alleen een beetje jammer dat regisseur Tom Six een Nederlandse release vooralsnog overslaat omdat “we” zijn andere films in de grond hebben geboord…

 7. avatar
  evs

  Hoe bedenk je het en hoe onzinnig is het dan als je verder denkt. Maar dat is toch altijd bij dergelijke films. Wel apart en daarom sterk. Toch even kijken is het advies.

 8. avatar
  lammie

  Cultklassieker wordt/is de movie zeker…..Dieter Laser ook helemaal geweldig en ik behoor zeker tor het groepje horrorfans die de film zeer waarderen.Maarrrrrr….alle ophef over de film van Tom Six begrijp ik toch nie helemaal.Maar misschien moet iemand mij dat proberen uit te leggen.Maar must see voor het ‘selectieve’ groepje fans!

Laat een antwoord achter