Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Innkeepers, The
3.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Hotel ‘Yankee Pedlar Inn’ moet na ruim honderd jaar zijn deuren voor altijd sluiten. Receptionisten Claire (Sara Paxton) en Luke (Pat Healy) zijn vastbesloten om in de laatste dagen te bewijzen dat het in de Yankee Pedlar Inn spookt. Ze worden hierbij bijgestaan door Leanne Reese-Jones (Kelly McGillis), een actrice en helderziende. Wanneer er echt vreemde dingen beginnen te gebeuren, weten Claire en Luke niet meer wat ze moeten geloven.

“The Innkeepers” is de nieuwe film van Ti West. Een regisseur die inmiddels al een breed vlak binnen het genre bewandeld heeft. Eerder bracht hij ons al The Roost, Cabin Fever 2 en The House of the Devil. Met The Innkeepers grijpt hij terug naar de ouderwetse spookhuisfilms en dit doet hij zeker op een leuke manier.

Wat gelijk duidelijk wordt is dat West zijn inspiratie heeft gehaald uit de spookfilms uit de jaren ’50/’60 van de vorige eeuw. Het hotel waar de film plaatsvind heeft dan ook een leuke, klassieke inrichting. Aan het decor is duidelijk aandacht besteedt, wat de sfeer van de film zeker ten goede komt.

De film heeft een hele langzame opbouw. De spanning wordt langzaam opgevoerd en de kijker wordt heel erg lang in twijfel gehouden. Dit zorgde ervoor dat ik regelmatig op het puntje van mijn stoel zat. Het beeldmateriaal wordt uitstekend bijgestaan door een sfeervolle, ouderwetse soundtrack, die op de juiste momenten opduikt.
De film bouwt langzaam op naar de “schokkende” climax. Helaas kwam deze bij mij niet zo over, want helaas had ik bij “The Innkeepers” last van iets dat me bij meer genrefilms overkomt: als het monster, of in dit geval het spook, een gezicht heeft gekregen, vind ik het niet meer eng. Zo af en toe is de verschijning dusdanig beangstigend dat het wel het beoogde effect heeft, maar helaas was dat hier niet het geval. De geestverschijning zag er nou niet bepaald indrukwekkend uit en dat is erg jammer, want zo had het einde, waar zo heerlijk subtiel naartoe werd gewerkt, geen effect meer.

De acteerprestaties van de cast zijn degelijk. Vooral Sara Paxton (Shark Night 3D, The Last House on the Left) speelt haar rol erg leuk en heeft een erg schattige en onschuldige uitstraling, wat dit personage zo leuk maakt. Daarnaast zag ik voor het eerst sinds lange tijd Kelly McGillis (Top Gun) weer eens in een film spelen. Zij zet ook een degelijke rol neer als de afgeschreven actrice die haar nieuwe passie heeft gevonden in het paranormale. Daarnaast wil ik nog even de onbekende acteur George Riddle noemen, die zijn naamloze personage bijzonder eng neer heeft gezet.

Wat de kijkervaring nog wat leuker maakt is dat er hier en daar, volgens mij met opzet, wat gaten in het plot worden gemaakt die de kijker zelf in kan vullen. Niet iedereen zal dat kunnen waarderen, maar ik vond het best leuk om sommige stukken zelf in te vullen.

“The Innkeepers” is naar mijn mening zo’n film die veel goede elementen bevat, maar die net niet goed genoeg is om als een echt memorabele film gezien te worden. Leuk voor eens een avondje griezelen, maar ook niet meer dan dat.

Over de auteur

avatar

Naam: Richard Leeftijd: 21 Woonplaats: Leeuwarden Lid sinds: 2006 Favoriete horrorfilms: Friday the 13th, omdat deze film mijn interesse in het genre gewekt heeft. Verder heb ik niet echt een voorkeur.

Laat een antwoord achter