Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Killer Workout
2.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Valerie is een knap meisje, helaas komt ze door een zonnebank ongeluk om het leven. Twee jaar later runt haar tweelingzus Rhonda (Marcia Karr) een sportschool. Helaas begint een moordenaar met een veiligheidsspeld roet in het eten te gooien. Een rechercheur en een privé detective proberen er achter gekomen wie deze geheimzinnige moordenaar is en wat het motief is. Langzaam maar zeker komen ze erachter dat de moorden iets met de dood van Valerie te maken heeft.

Aerobicide, ook wel bekend als Killer Workout, is een film van B-film regisseur David A. Prior. De beste man, die vooral bekend is als regisseur van Raw Justice (1994) met Robert Hays en Pamela Anderson, heeft een niet al te beste reputatie. Over het algemeen worden zijn films nogal slecht beoordeeld, maar als die hard liefhebber van het slashergenre moest ik toch weten of deze film wat was. Helaas was het geen al te beste slasher.

De acteerprestaties zijn matig tot slecht. Er zit geen diepgang in de personages. Nu is dit vaak bij slashers, maar deze personages waren wel erg standaard en oppervlakkig. De film zit vol met van die stereotype sportschoolbezoekers, namelijk ‘stoere’ gespierde mannen en magere, sexy vrouwen die alleen maar aan hun lichaam denken. In het begin is dit wel grappig, maar op den duur word het nogal saai.

De moorden vinden off-screen plaats, waardoor duidelijk wordt dat de regisseur geen budget had voor gore en special effects. De moorden zijn niet bepaald origineel en ook nogal ongeloofwaardig. Je moet namelijk wel een erg stevige veiligheidsspeld hebben om door iemands schedel heen te komen. Ik moet toegeven dat het een redelijk origineel moordwapen is, maar het komt behoorlijk kinderachtig over. Ik kreeg het idee dat de regisseur hier niet echt serieus over nagedacht had.

De opbouw van de film rammelt ook nogal. Ik ergerde me er nogal aan dat de sportschool maar open bleef, terwijl er iedere keer weer nieuwe lijken opdoken. Zelfs wanneer er onder de neus van de politie een aantal moorden worden gepleegd, is de enige actie dat er een politieagent achterblijft om een oogje in het zeil te houden. Behoorlijk ongeloofwaardig. Ook kwamen er een aantal onzinnige vechtscenes in voor die helemaal niks met de film te maken hadden. Soms leek het wel of de regisseur te veel James Bond had gekeken, want sommige scenes zouden zo in een James Bond film passen.

Waardoor de film voor mij nog redelijk kijkbaar bleef was de heerlijke jaren ’80 uitstraling van de sportschool. Daarnaast is er in het begin en (voor de mannen) leuke aerobics scene waarbij schaars geklede vrouwen in verschillende posities gefilmd worden. Het heeft geen bijdrage aan de film, maar het is wel erg leuk om naar te kijken.

http://img195.imageshack.us/i/aerobicide2.jpg/

De film was moeilijk te verkrijgen en nu weet ik ook waarom. Het is gewoon geen goeie film. Zelfs de die hard slasherfans kunnen deze wel links laten liggen.

Over de auteur

avatar

Naam: Richard Leeftijd: 21 Woonplaats: Leeuwarden Lid sinds: 2006 Favoriete horrorfilms: Friday the 13th, omdat deze film mijn interesse in het genre gewekt heeft. Verder heb ik niet echt een voorkeur.

3 reacties

  1. avatar
    Master Of Darkness

    Ja, volgens mij is deze inderdaad over het algemeen bekend als Killer Workout, maar hij is ook uitgebracht als Aerobicide. Bij mij staat het zelfs als titel op de cover. Ik vind dat altijd zo irritant, zo heb ik ook een keer twee dezelfde albums aangeschaft, omdat de titel en cover heel anders waren.

Laat een antwoord achter