Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Last House On The Left, The

Last House On The Left, The
3.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

? The Last House On The Left? is niet alleen Wes Craven?s eerste film maar ook ??n van zijn meest controversi?le films. Het is een gewelddadige film met een onderwerp waarop, zeker in die tijd, een taboe rust.

Het verhaal gaat over Mari en Phyllis, twee tienermeiden, die op weg naar een concert de ontsnapte verkrachter en moordenaar Krug en zijn groep tegenkomen. De twee meiden worden ontvoerd, mishandeld, verkracht en uiteindelijk vermoord. Als dan ook nog eens blijkt dat hun auto kapot is besluiten Krug en de rest bij een huis aan te bellen voor onderdak. En laat dit nou net bij de ouders van een van de vermoorde meisjes zijn…

Het eerste gedeelte van de film is aan te zien dat Craven nog geen ervaring heeft met het maken van een film. Het acteerwerk is dan nog redelijk slecht en ook de dialogen zijn van een twijfelachtige kwaliteit. O ja, denk niet dat er een haartje voor je ogen hangt, maar er is er wel een heel duidelijk te zien als de ouders van Mari voorbereidingen treffen voor haar verjaardagsfeest.

Vanaf het middenstuk is Craven gelukkig wel op stoom en wordt de film behoorlijk intens en verontrustend. Craven weet Krug en zijn bende zo verachtelijk te maken dat je een grote afkeer krijgt en hun gruweldaden worden nergens bijgeschaafd. Het lijkt erop dat deze film is gemaakt om te laten zien hoe weerzinwekkend echt geweld kan zijn. Het meest fascinerende is om te zien hoe een welgestelde familie zich laat verlagen tot het niveau van het uitschot dat hun dochter heeft vermoord. Het acteerwerk is ook stukken beter en vooral David Hess als Krug geeft je de kriebels.

Het zal wel aan mij liggen , maar ik zag wel enkele overeenkosten met Craven?s andere klassieker, ?A Nightmare On Elmstreet?…de namen van de badguys, Krug en Krueger, maar ook het zetten van de boobytraps in het huis op het einde.

Uiteraard zijn er ook enkele minpunten te noemen. Het afwisselen van het brutale geweld met de niet grappige, maar wel zo bedoelde scenes (de 2 politie agenten) is in mijn ogen een echte sfeer-killer. Ook lijken de toevaligheden ietwat geforceerd, zoals dat de auto het begeeft bij het huis van de ouders, en de manier waarop de ouders achter het geheim van hun gasten komen.
Maar het meest storende was denk ik nog wel de muziek die af en toe totaal misplaatst was.

Uiteindelijk begrijp ik waarom ?The Last House On The Left? zo?n cultstatus als exploitatie-film heeft bereikt. Neemt niet weg dat ik toch enigszins teleurgesteld was. Maar dit komt misschien ook door de ?brutale? films van tegenwoordig, zoals de ?Saw? films en ?Hostel?.

Over de auteur

avatar

14 reacties

 1. avatar
  Tump

  Dat beweer ik ook niet…Zo vond ik What Lies Beneath en The Others een aanslag op mijn hart bij de eerste keer kijken. Die moeten het ook voornamelijk van de sfeer hebben! gelukkig hebben mensen verschillende smaken waardoor het niet saai wordt op deze wereld

 2. avatar
  Luthron

  Ja inderdaad, het zou toch wat zijn als iedereen hetzelfde vond:(… En gore is niet nodig in een horrorfilm, al is het wel zo dat een film zonder gore al snel geen horror meer genoemd wordt…

 3. avatar
  Luthron

  Heb hem onlangs eindelijk gehaald, helaas is hij absoluut niet interessant meer, waardoor ik me de volledige 80 min. heb verveeld. Had hem jaren geleden gezien, toen vond ik hem wel gemoedelijk…

 4. avatar
  lammie

  Moeilijk,moeilijk….wat ik nou precies vind van deze film weet ik nog niet.Gister voor het eerst gezien,zeker grimmig,controversieel en naargeestig.Tis geen meesterwerk…ik denk dat ik hem nog 1 keer moet zien om een goed oordeel te vellen.

 5. avatar
  Jason VS. Freddy Vs. Michael

  Nou, ik geef niks om gore moorden, maar het is de manier waarop het gebracht word, bijv. die verkrachting en die moord en dat daarna 1 van die meiden dat meer in gaat en dat stukje met de zoon van Krug die zichzelf neerknalt, omdat Krug dat wilt. Dat is gewoon heel anders als een Saw, Friday The 13th of Halloween.

Laat een antwoord achter