Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Opera
4.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Als een beroemde operadiva een ongeluk krijgt, word de hoofdrol aan de jonge Betty aangeboden. Na enkele twijfels besluit ze samen met haar manager toch maar te zingen en ze word de ster van de Mac Beth. Er is echter een moordlustige maniak in de buurt die Betty via gruwelijke methoden van al zijn moorden laat meegenieten…

Acteerwerk
Cristina Marsilach is zeer goed als Betty en volgens mijn mening de beste hoofdpersoon die Argento ooit in zijn films heeft gehad. Nicoldi is zoals gewoonlijk goed, maar hier heeft ze meer charme en charisma in haar rol. Tassoni speelde eerder in Demons 2, en hier is ze toch een stuk sterker in haar rol. Goed werk hier!

Gore
Gelukkig is de Opera hiervan voorzien, we krijgen genoeg lekkers via bloedige messteken, wat schaar-actie, een hoofd tegen een kledinghaak, een of ander raar uitziend scherp object door de kin, en de beste van alle scenes is zonder twijfel de scene waarin iemand door een kijkgat tuurt…

Conclusie
Als er een film uniek en onovertroffen mag worden genoemd, is het Opera wel.

De regie, de muziek, het acteerwerk, en natuurlijk de goede moordscenes zorgen voor een overweldigende en onvergetelijke ervaring, die iedereen als ware horrorfan gezien moet hebben volgens mijn mening.

Argento regisseerde eerder classics als Deep Red, Tenebre (Shadows), Suspiria en
Phenomena, hoewel Opera hoog in mijn lijst staat als een van zijn besten, hoord hij toch bij de minder bij publiek bevallen films. Daarom zijn Inferno, Cat O Nine Tails en Opera ook de minst geliefden van Argento, hoewel toch geweldige horrorfilms!

In de bios deed Opera het dan ook niet bijster goed, maar na zijn release op video, werd hij gelukkig toch beter erkend, wat deze wonderbaarlijke film ook zeker verdiend!

Gore, geweld en bloed, daar moet je wel tegen kunnen als je deze film bekijkt. Hoewel sommige van zijn eerdere werken een hogere bodycount en meer gore bevatten, is OPERA zeker na Stendhal Syndrome de meest geweldadige, je bent dus gewaarschuwd!

Een spektakel van het horrorfilmouvre van Argento, die je gezien moet hebbe. Niet voor iedereen geschikt, want liefhebbers van films als The Haunting, Scream, Hide and Seek en Boogeyman zullen hier weinig plezier aan beleven!

Over de auteur

avatar

17 reacties

  1. avatar
    Bas

    Nee, muts. Dit is Opera (1987) en Phantom Of The Opera (1998). Schandalig dat je je klassiekers niet kent. Ga je schamen op je kamer. Ga een boek schrijven over Dario Argento met 500 bladzijden en stuur het dan op naar mij.

Laat een antwoord achter