Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Phone

Phone
4.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Als je ringu, dark water (eigenlijk alle ”Sadako”-films) hebt gezien, wel, dan zag je deze ook.

journaliste Xia-Zhi Yuan (deze naam wrordt vertaald als Ji-Weon (krijg die namen eens h?!)) Is net klaar met een artikel over kinderprostitutie. Maar 1 van de vernoemde mannen uit het artikel, kan hier dus niet mee lachen. Hij ”stalkt” (ik zal maar Ji-weon
zeggen) met dreigtelefoontjes, vrij erge mailtjes en doodsbedreigingen. Maar Ji-Weon had zoiso al beslist om haar carri?re te stoppen. Ze veranderd van telefoon nummer en wil de buurt even uit. Wanneer ze op zoek is naar een appartementje, stoot ze op dichte vrienden, Hoon Ting, en haar man Chang Xun. De mensen hebben ook een dochter. Ying-Zhi. Van deze vrienden mag ze in hun vakantie-huisje gaan wonen, tijd voor vakantie hebben ze toch niet. Ze is erg blij, ze denkt dat het gestalk nu eindelijk zal stoppen. In het huis aangekomen, zoekt ze zich een rommelige kamer uit, waar ze wil slapen, ze steekt haar laptop kabel in het stopcontact….En krijgt mail. Een foto van zichzelf met een mes in d’r hoofd.
De volgende dag…Het enige nummer dat de belmaatschapij nog vrijheeft, is een nummer dat eindigt op 6644. Ze neemt het aan, en denkt dat ze nu veilig is.

Diezelfde dag komt haar vriendin (ik zeg geen namen meer, sorry) kijken -met haar dochter- of alles goed is. Zo lijkt het wel, dus ze gaan op daguitstap naar het museum. Onze hoofdrolspeelster krijgt telefoon…maar ze duwt hem af, tuurlijk, ‘t is een museum. de telefoon gaat nog ‘ns, twee minuten later, en het dochtertje neemt op. Ze begint te gillen, te gillen, te gillen en lijkt hysterisch te worden, ze huilt haarzelf bijna leegt bij wijze van spreke.
Het blijkt dat het kleine meisje meer en meer…creepier word na het telefoontje. EN ze wordt nog verliefd op haar vader ook, maar dan ook echt verliefd…ze droomt zelfs van hem, zei ze. En als ze haar kans ziet, begint ze hem vurig te kussen. Zo erg zelfs, dat ze haar moeder wil vermoorden, uit jaloezie. Wat is er aan de hand met kleine Ying-Zhi? En wat is er nu weer mis met de telefoon? Kijk de film, en huiver….

Over de auteur

avatar

8 reacties

  1. avatar
    Azazel

    is het ook:p hijs echt heel mooi, niet eng, maar ontroerend, alleen bij die eerste sc?ne, dan dacht ik: nu moeten m’n nagels eraf:p nieuwsgierig genoeg om hem te kijken?:p

Laat een antwoord achter