Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Purge, The
3.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

The Purge speelt zich af in 2022 in Amerika. Waar op een nacht alles gebeuren mag wat god verboden heeft. Van moord tot geweld. Dit mag van een tijdsbestek van twaalf uur, eens per jaar. Hierdoor hoopt de Amerikaanse overheid criminaliteit tegen te gaan of te verminderen.
In de film volg je de Familie Sandin, die schathemeltje rijk zijn geworden door James, de vader, zijn beveiligingssystemen. Hun hele buurt is er mee uitgerust en hun huis ook.
Het verhaal begint pas echt wanneer er een luchtalarm vrijgegeven word. De Sandin’s zetten meteen hun beveiligingssysteem aan. De deuren worden beveiligd met stalen muren en deuren en alles sluit.
Later ziet Charlie, de zoon, op de beveiligingsbeelden keihard een man schreeuwen om hulp. Hij besluit de man naar binnen te halen, wat hij niet weet is dat later, een aantal mensen op hun stoep staan met toch redelijk enge maskertjes op, zoekend naar de man die Charlie zojuist binnen heeft gelaten.

Word het nog spannender? Nee, deze film is wel zó vlak. Ik vond vanaf het moment met het luchtalarm er niks spannender meer in komen. De meeste scenario’s waren ontzettend cliché (onder het bed verstoppen, etc.). En dat viel me nog al tegen, ook zit er vrij weinig verhaal in. Terwijl ik het thema van de film héél creatief vind.
De acteurs zijn erg goed, vooral de kinderen.

De maskers waren toch nog wel het ”engste” van de film. Maar daar hadden ze echt wel meer mee mogen doen. Ze hadden het veel enger kunnen maken, dit was nog al simpel en het voegde vrijwel geen extra waarde toe.
Toch vind ik deze film erg leuk als avond opvulling. Was het 9,95 voor een bioscoopkaartje waard? Nee.
Vlakke maar toch vermakelijke film.

Over de auteur

avatar

2 reacties

Laat een antwoord achter