Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Resident Evil – Caliban Cove

Resident Evil - Caliban Cove
4.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Al kijkend naar de regendruppels die op het raam kletteren, voel ik het laatste beetje vrolijkheid wegstromen, bij het aanschouwen van het typische Hollandse weer. Een luide plof op de mat bij de voordeur doet mij ontwaken uit mijn ?weer-depressie?. Al spurtend (daarbij bijna mijn nek brekend) begeef ik mij naar die betreffende voordeur, om te kijken wat er zojuist is bezorgd. Op de mat ligt een pakketje, aan mij geadresseerd. Voorzichtig scheur ik het pakketje open. In het pakketje zit een boek, een Resident evil boek?

Het eerste boek uit de reeks vond ik zo geweldig, dat amper tien minuten later de bestelling voor het tweede boek geplaatst was. Een aantal dagen later mocht ik het pakketje ontvangen, en begon direct het schrijfwerk in me op te nemen. Bij het afsluiten van het eerste hoofdstuk wist ik het absoluut zeker; ook Resident evil: Caliban cove zou mij zeer amuseren?

Het verhaal van Caliban cove begint een aantal weken na de gebeurtenissen in het landhuis (The umbrella conspiracy). De overlevenden van de gebeurtenissen uit het vorige boek zijn bijeengekomen, om het een en ander te overleggen. Uiteraard hebben zij geprobeerd om Raccoon city (en de rest van de wereld) te waarschuwen, maar het merendeel van de aanhorende kant heeft hen schaterlachend bejubeld, en de rug toegekeerd. De S.T.A.R.S. (Special Tactics And Rescue Squad) werden vanaf dat moment als buitenbeentjes beschouwd (mede door de hulp van Umbrella, die uiteraard alle sporen probeert uit te wissen), waardoor ze zich moesten terugtrekken, om vanaf dat moment ondergronds te werk te gaan.

Na een langdurig overleg besluit men om met een aantal leden naar een tweede laboratorium te gaan, om daar beschuldigend materiaal te vinden. Dit materiaal willen ze dan gebruiken om Umbrella voor eens en altijd de grond in te stampen. Helaas gaat de geplande actie om het lab in Caliban cove (dorp) te infiltreren niet zoals gepland, als de S.T.A.R.S. erachter komen dat het T-virus ook in dit lab is uitgebroken, ditmaal m?t de hulp van de professoren?

Caliban cove is het eerste boek dat niet is gebaseerd op een van de games. Het is de bedoeling dat de gebeurtenissen in dit boek een soort van brug vormt tussen RE 1 en RE 2. Het mooie aan het feit dat het een origineel boek is, is dat je je eigen fantasie compleet los kunt laten gaan. Dit kun je uiteraard ook bij de boeken die het verhaal van de games volgen, mits je de games niet hebt gespeeld. Nog een goed punt aan Caliban cove is dat er wederom diep wordt in gegaan op de geschiedenis van diverse gebeurtenissen en personages. Zelfs als je het eerste boek niet hebt gelezen zul je het verhaal goed kunnen volgen, omdat het eerste verhaal in gedeeltes wordt uitgelegd (vooral in de eerste hoofdstukken). Dit zegt natuurlijk niet dat je alles zult snappen, hiervoor zul je toch echt het eerste boek moeten lezen.

Caliban cove is een poging om een origineel verhaal tussen twee bestaande delen te plaatsen, zonder ook maar iets van de Resident evil geschiedenis te veranderen, waarvoor hulde, vreugde en applaus. S.D. Perry weet wederom een geweldige spanning te cre?ren, en de kennismaking met nieuwe informatie en characters is een prachtige bijdrage aan de reeks. Resident evil: Caliban cove is een origineel, spannend en kortweg goed boek geworden. Ik wil er meer van mensen, meer!…

Over de auteur

avatar

10 reacties

Laat een antwoord achter