Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Ruins, The
4.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Vier jonge Amerikaanse vrienden zijn op vakantie in het mooie en relaxte Mexico waar ze genieten van strandparty’s, volop margaritas en natuurlijk elkaar. Maar op de laatste dag besluiten ze samen met 2 vrienden die ze daar hebben leren kennen op zoek te gaan naar een oude Maya tempel midden in de jungle. Eenmaal daar aangekomen word een van hen op gruwelijke wijze vermoord door een aantal leden van een stam, die nog steeds in de jungle woont. De doodsbange jongeren begrijpen al snel dat er iets niet klopt aan de tempel, maar zodra ze proberen te ontsnappen, zullen ze doodgeschoten worden door de stam….

GORE
Gruwelijke zelfverminking, afgehakte ledematen, mes aanvallen, kogels door hoofden en zware schade dmv pijl en boog zijn de orde van de dag in The Ruins! Niet geschikt voor kijkers met een zwak hart!

Acteerwerk
Alle acteurs zijn geloofwaardig en goed, maar degene die de show steelt is zonder twijfel Laura Ramsey, op het eerste gezicht een een doodgewoon blond horror- slachtoffer, op het 2e gezicht een steengoede actrice! Haar moet je in de gaten houden want ze zal zeker weten nog groot worden in Hollywood!

CONCLUSIE
Laat ik het maar meteen zeggen zoals het is; The Ruins is een film over killer planten, klimop, en bloemen. Jep, dat lees je goed, killer bloemen. Maar wat ook gezegd moet worden is dat The Ruins w?l een heel sterke, zieke, en schokkende horrorfilm is, die je niet het nodige ‘torture porn’ , ‘standaard slasher’ of ‘japans meisje met zwarte haren’ materiaal biedt. Nee, The Ruins is en blijft gewoon ORIGINEEL, hier kunnen veel regisseurs nog wat van leren!

Deze heeft eigenlijk alles; een goed, maar simpel plot, goed uitgewerkte personages, volop spanning (de scene in de tempel is daar een onvergetelijk voorbeeld van!) en natuurlijk de nodige gruwelijke (en dan bedoel ik GRUWELIJKE) gore en bloed. Maar wat de gore en spanning juist zo effectief maakt is niet eens de prachtige make-up effecten, maar de acteerprestaties, de ware kracht van deze film ligt in het acteerwerk. Dat komt omdat The Ruins een horrorfilm is die draait om personages, en niet alleen om platische gore. En dat is mijn favoriete soort horrorfilm! En de setting in hartje Jungle was prachtig en creepy tegelijk.

Een sterke aanrader dus, minpuntje is wel het nogal abrupte einde, maar dat zulen we maar laten voor wat het is, verder is The Ruins een sterke film, maar niet voor mensen met zwakke magen!

Over de auteur

avatar

17 reacties

 1. avatar
  jeroentjuhhh

  Maar die scene is dan ook echt heel grof, de lokatie en het verhaal erom heen is gewoon goed, enige – punt zijn toch die planten, soms werken ze goed mee aan het verhaal, maar soms word het een beetje t?..al met al een verdiende 8 🙂

 2. avatar
  Legioen

  Zeker niet overdreven, heb hem in de bios gezien en was echt super. Puntjes van kritiek waren inderdaad dat die planten een beetje t? waren.. en dat het einde te “makkelijk” ging, verder verraad ik niks, het is zeker een aanrader! Een van de betere tussen de stroom horrorproducties van het afgelopen jaar. 7,5.

 3. avatar
  Quir1

  “GRUWELIJKE” gore? Valt erg mee, op deze manier maak je mensen onnodig bang. De film was redelijk, maar nou ook geen meesterwerk.

Laat een antwoord achter