Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Straightheads

Straightheads
4.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Sexy zakenvrouw Alice en haar vele jaren jongere minnaar Adam gaan samen naar een feestje van haar baas. Het begint als een geweldige nacht die ze beiden niet snel zullen vergeten, ze zullen die nacht ook nooit vergeten, want nadat ze perongeluk een hert aanrijden, word Adam door een drietal mannen in elkaar geslagen en vernederd, terwijl Alice bruut verkracht word door een van hen. Adam is hierna psychologisch in de war, maar Alice is nog nooit zo nuchter geweest, en ze zint op wraak….

GORE
Als je gore en bloed wil zien, kan je beter Hostel 1 of 2 huren, want Straightheads is een film die niet draait om gore, maar om pure waanzin en geweld. Dat maakt Straightheads daarentegen wel een brute film, met geweld dat bijna voelbaar is.

ACTEERWERK
Gillian Anderson is een absolute topper in deze film, en haar rol is naar mijn mening een van de beste acteerprestaties van het afgelopen jaar.Hier mag ze absoluut een prijs voor krijgen! Danny Dyer is niet mijn favoriete acteur, maar hij geeft zijn personage echter wel diepgang die je niet zou verwchten van hem. Goed!

CONCLUSIE
Straightheads is een van de beste wraakfilms ooit gemaakt naar mijn mening, maar allereerst wil ik even duidelijk maken dat dit geen ‘horrorfilm’ is, hoewel het geheel wel gruwelijker is dan een typische horrorfilm, en daarvoor verdient hij zeker erkenning onder echte horrorfans!

Straightheads is GEEN ‘rape en revenge’ film in het subgenre van horror dat films voortbracht als ‘Last House on the Left’ en ‘I Spit On Your Grave’. Straightheads is een film die niet draait om het uitvoeren van wraak, maar om watb wraakgevoelens nu precies doen met de psyche van de mens. Het is een zeer intelligente film, een karakterstudie die naar mijn mening zeer realistisch is.

Soms is wraak niet de oplossing, dat bewijst deze film op zeer slimme wijze. Maar het is geen type film met de boodschap dat wraak ‘slecht’is, zo oppervlakkig is het allemaal niet gelukkig! Het is gewoon slim in elkaar gezet omdat je ziet hoe bepaalde situaties ieder mens een ander soort gevoel geven, de een is blij met wat hij of zij gedaan heeft, de ander is mentaal kapot. Dat concept zie je niet vaak in wraakfilms, en ik vond het een verademing!

Als je behoefte hebt aan een intelligente karakterstudie, met interessante personages, goed acteerwerk en regie, en een behoorlijk schokkend einde dat niet voor mensen geschikt is die niet goed tegen bruut geweld kunnen, dan moet je deze zeker bekijken want hij is het zeker waard!

Over de auteur

avatar

4 reacties

  1. avatar
    Bo

    maar nogmaals wil ik benadrukken zodak geen boze reacties krijg dat deze film NIET helemaal om wraak draait maar meer om emotie voordat iemand een film verw8 als I Spit On your Grave 🙂 😛

Laat een antwoord achter