Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Thing, The
5.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Onterecht aangezien als een remake, is The Thing de tweede verfilming van Who Goes There, geschreven door John W. Campbell Jr.
De eerste verfilming was in 1951, The Thing From Another World, waarvan stukjes in John Carpenter’s Halloween te zien waren. Toeval is dan ook dat Carpenter vier jaar later zelf de tweede verfilming regisseerde, en dan ook zijn beste film tot nu toe maakte (Nu wacht ik op de reactie van woedende Halloween fans).

Een groep wetenschappers, waaronder MacReady (Kurt Russell), doen onderzoek op Antarctica als een in paniek geraakte onderzoeker uit Noorwegen hun kamp binnenvliegt en probeert hun honden dood te schieten. De man wordt neergeschoten, en als de onderzoekers naar het nabij gelegen Noorse kamp gaan, blijkt iedereen verdwenen te zijn en graven ze een vreemd wezen op van meer dan 100.000 jaar oud. Nadat het wezen ontdooid is, begint het vreemde vormen aan te nemen en wordt een van hen…

Carpenter zet meteen de sfeer door de wetenschappers te isoleren in een koude, ruige omgeving (Geen vrouw te bekennen in de film, en gelukkig zijn er dan ook geen geile wetenschappers die hun lusten niet kunnen botvieren). Iedereen is dan ook voortdurend warm gekleed en hun ijskoude adem is meerdere malen te zien. Waar Carpenter meestal ook zijn eigen filmmuziek componeert, heeft hij hier dit aan Ennio Morricone overgelaten, en hoewel het geen melodie?n zijn die je snel zult onthouden, ze werken uitstekend bij wat er op het scherm gebeurt.
In een tijdperk waar niemand ooit van CGI gehoord had, wist Special Make-up Effects artiest Rob Bottin de Thing in meerdere gruwelijke vormen te weergeven, waaronder een afgehakt hoofd dat poten krijgt en als een spin wegloopt, en een bloeddorstige hond met tentakels uit zijn lijf. Deze creaties zorgen er dan ook voor dat wanneer ze in beeld zijn, je echt op het puntje van je stoel zit. E?n scene die genoemd moet worden is wanneer MacReady het bloed van de andere wetenschappers test. De spanning – wie is de Thing en wie niet – is dan ook ondraagelijk, en die scene is dan ook een paar jaar geleden schaamteloos nagedaan in The Faculty, hoewel die daar veel minder effectief was.

The Thing is dan ook verplichte kost voor elke horrorfan, en hoewel iedereen die deze film nog niet heeft gezien zich ervoor zou moeten schamen, kan ik het niet helpen om jaloers te zijn aangezien zij staan te wachten op een geweldige filmervaring.

Over de auteur

avatar

29 reacties

 1. avatar
  jeroen

  de beste film die er is!!!!!!!!!!:D Dit is echt de beste horror die bestaat, mijn beste film allertijden. Goede sfeer, spanning, screenplay, schitterende omgeving, alles is super!

 2. avatar
  jeroen

  ja, ik heb eerst het spel gespeeld, toen was ik zo benieuwd naar de film. Spel heb ik op een LAN party gekregen en ik was verslaafd. Super spel, en in het spel herken je echt alles terug, Childs die dood in de hoek ligt, het gebouw, macready etc. Overigens heb ik outpost gemailt, zij wisten totaal niet of er the thing2 zou uit gaan komen. Jammer dus. Al is deze gewoon niet te overtreffen

 3. avatar
  meroth

  Voor mij is The Thing na 100en films uit het genre de absolute top! En idd, deze als remake bestempelen van The Thing From Another World is pas schande! Het wezen uit de klassieke versie is nl een plantachtig-Frankensteinmonstercloon. (zou totaal niet weten hoe ik het anders moet beschrijven). De 1ste is zeker niet slecht, maar de versie uit ’82 is subliem! Gewoon de bas-intro horen en m’n haren staan recht! Ik wacht nog steeds op de film die deze kan overtreffen!

 4. avatar
  jeroen

  ja, sommige kunnen wel zeggen dat de special effects achterhaald zijn, maar ik vind het de beste horror ooit gezien, ik verveelde me geen minuut. Een dikke 10! Deze films houden het horror genre hoog. Voor geen goud had ik deze film willen missen.

 5. avatar
  Evil B.

  De effecten in The Thing van Rob Bottin vind ik nog altijd zeer indrukwekkend en Carpenter weet ook maat te houden: de effecten steunen het verhaal in plaats van andersom. En geen digitaal effect te bekennen, pure klasse!

 6. avatar
  meroth

  Gewoon al de die basstoon horen met de wind op de achtergrond, en ik krijg kippevel! Misschien word het tijd om hem voor de 10de (misschien al 11de) keer te bekijken. Jammer dat je zulke parels maar 1 keer ontdekt!

 7. avatar
  Evil B.

  Toch verbaasd het me hoe films die je al door en door kent je soms toch weer kunnen verrassen. Van de week ‘Evil Dead’ gekocht en dankzij de digitale beeldkwaliteit, het breedbeeld en de DTS toch een heel andere ervaring dan de full screen tape van vroeger. En ik heb de commentaartrack van Bruce nog te goed. Joepie!! 😀

 8. avatar
  Evil B.

  The Thing heeft ook een erg leuke commentaartrack van Kurt en John. Zoals alle commentaartracks met Carpenter trouwens! Big trouble in Little China is ook lachen wanneer Kurt en John het door Russell neergezette hoofdpersonage volkomen ridiculiseren! 😀 😀

 9. avatar
  Evil B.

  De extra’s zijn erg mooi. Eigenlijk zou ik hem ook moeten kopen, maar ik had de dvd al eens gehuurd. Ik begin de laatste tijd toch alle klassiekers maar te sparen op dvd, het is toch een prettig gevoel ze in huis te hebben. 🙂

 10. avatar
  meroth

  Fx achterhaald? Vele studio’s en teams kunnen nog enorm veel leren van deze film. De animatronics waren ver vooruit op hun tijd, ik kan me geen enkele scene herinneren waarbij ik dacht “wat is dat nu weer?”. Pure klasse!

 11. avatar
  Melissa

  Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die dit de beste horror aller tijden vind (het valt me namelijk op dat erg veel mensen deze film niet eens kennen!). Ik ben dol op horrors maar ik moet zeggen dat veel films me wel tegenvallen (slecht verhaal/slecht gespeeld). The Thing daarentegen vind ik een absoluut meesterwerk. Het verhaal is hardstikke goed, de spanning wordt perfect opgebouwd, het blijft boeiend, zeer goed eind, wordt goed gespeeld, goeie muziek en bovenal: het de film jaagt me de stuipen op het lijf! Waren er maar meer als deze *snik snik*

 12. avatar
  JoJoJack

  Science Fiction horror, m’n lievelingsgenre. Geweldige absurditeit, hoofden met pootjes. Vreselijk spannend, dankzij het feit dat het beest zich in iedereen schuil kon houden, wat ook zorgde voor de paranoia. Prachtig.

 13. avatar
  TheUndertaker

  Een superfilm. Parano?de en afzondering bruisen van het scherm. De effecten spatten nog steeds zeer realistisch van het beeldscherm en de muziek is creepy (al zou ik niet snel de soundtrack gaan kopen). Het einde vind ik ook prima. Niet zo’n typisch Amerikaans happy end.

 14. avatar
  heeeere's johnny!!

  THE THING , EEN KLASSIEKER ,IN ALLE OPZICHTEN EN MET DEZE FILM BEWIJST CARPENTER NOG MAAR EENS WAT EEN GEWELDIG REGISSEUR HIJ IS .GEWELDIGE SCENE WAARIN DE TORSO OPENGAAT VAN NORRIS,EN DAN DIE SPIN ,SCHITTEREND! MAAR HET STERKSTE ASPECT VAN DE FILM IS TOCH WEL DE WANTROUW TUSSEN DE PERSONAGES, TOPHORROR EN SPANNING

 15. avatar
  Jason-X-

  Ik heb hem een tijdje geleden besteld op bol.com . En toen de film eenmaal thuis binnenkwam heb ik hem gelijk gekeken ! En deze film is echt film die iedereen gezien moet hebben . ??n van de beste films in het horror – genre 😉

 16. avatar
  wilco-x

  beste horror film ooit beter als dit is er bijna niet zeker een film voor elke hoor fan een must om te hebben heb je hem nog niet ren dan snel naar de winkel en kopen deze film echt alles is goed aan deze film

 17. avatar
  evs

  Na het uitkomen van de Thing 2011. Nu nog niet bij ons. Toch weer even snel deze versie bekijken. Blijft een prachtfilm met bijzonder goede effecten en zeker voor die tijd ver vooruit. Kijk deze 82 uitgave zeker voordat of nadat je de nieuwe film, een prequel, gaat of hebt bekeken.

Laat een antwoord achter