Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Torture Garden
3.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Een aantal kermisbezoekers bezoeken de Torture Garden van Dr. Diabolo (Burgess Meredith). Een voorstelling waarin Diabolo zelf de werking van een aantal martel apparaten laat zien. Dan beloofd hij aan een aantal van zijn gasten om ze echte horror te laten zien. Door hen allen in de scharen van het lot te laten kijken laat hij ze een verschrikkelijke toekomst zien.

In het eerste segment gaat een man naar een rijk familielid die op sterven ligt. Omdat hij geldproblemen heeft hoopt hij hier een vette erfenis te krijgen. Er blijkt echter een duister geheim te zitten achter de weelde van zijn familie en al gauw wordt ook hij erdoor opgeslokt.

In het tweede segment doet een jonge meid er alles aan om in de filmwereld door te breken. Enkel om erachter te komen dat de echte sterren een gruwelijke prijs moeten betalen voor hun roem.

In het derde segment begint een jonge vrouw een relatie met een fantastisch pianist. Zijn moeder vond het vroeger nooit goed dat hij aan relaties begon en ook na haar dood laat ze nog goed merken dat ze niet wilt dat haar zoon relaties aangaat.

In het vierde en laatste segment ontmoet een fanatieke Poe verzamelaar een man met een wel erg indrukwekkende collectie.
Wanneer hij erachter komt dat de man documenten bevat van na Poe’s dood begint hij te vermoeden dat er meer aan de hand is. De waarheid blijkt alle verwachtingen te boven te gaan.

Torture Garden is de tweede van de Amicus portmanteau films die net als Dr. Terror’s House of Horrors geregisseerd werd door Freddie Francis. Het concept van de portmanteau films is als volgt: verschillende fragmenten van personages laten zien die door een bepaald iemand of een bepaalde gebeurtenis met elkaar verbonden zijn.

Dit is volgens mij zo’n beetje de enige Britse horror film met Burgess Meredith (bekend van zijn rol in de Rocky films). Hij speelt zijn rol in stijl en lijkt plezier te hebben in zijn rol als Dr. Diabolo.
Verder doet Michael Bryant het goed in het eerste segment. Hij ziet er soms echt ‘bezeten’ uit.
Naast Bryant zet Jack Palance ook nog wel een noemenswaardige rol neer als de lichtelijk krankzinnige Poe verzamelaar.
Daarnaast speelt ras acteur Peter Cushing ook weer een degelijke rol in dit vierde segment.
Als laatste wil ik Michael Ripper nog even benoemen. Deze Britse acteur vertolkte regelmatig bijrollen in Hammer films. Dit was echter de eerste film waarin hij nog een best cruciaal personage speelde en ik moet zeggen dat hij het gewoon leuk doet. Vooral zijn ‘moment van glorie’ tegen het einde van de film doet hij erg leuk.

Het acteerwerk en de sfeer zijn in het eerste en in het vierde segment het beste. Al moet ik zeggen dat ik de conclusie van het tweede segment ook wel noemenswaardig vindt.
Ook al vond ik niet alle segmenten even interessant, ze zijn wel allen degelijk gemaakt en het acteerwerk is eigenlijk nergens slecht.

Je moet echt van dit soort ‘ouderwetse’ griezelfilms houden, maar ik vond deze toch wel erg leuk. Leuke sfeer, een aantal toffe personages en een interessant verhaaltje. Een mooie film voor de liefhebbers van de klassieke Britse horror cinema. Hij is hier in Nederland op DVD te verkrijgen.

Over de auteur

avatar

Naam: Richard Leeftijd: 21 Woonplaats: Leeuwarden Lid sinds: 2006 Favoriete horrorfilms: Friday the 13th, omdat deze film mijn interesse in het genre gewekt heeft. Verder heb ik niet echt een voorkeur.

Laat een antwoord achter