Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Ugly, The

Ugly, The
4.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

De seriemoordenaar Simon zit in een inrichting. Hij wordt door een psychiater ondervraagt om te bekijken of hij de kans krijgt om op vrije voeten te komen. Hij verteld zijn levensverhaal en de psychiater begint langzaam maar zeker sympathie voor hem te voelen.
En niet alleen zij, maar ook de kijker zal hem begrijpen en sympathie voor de killer voelen. En dat komt niet alleen omdat in het verhaal blijkt wat voor rotleven hij heeft gehad en nog steeds heeft. Het komt vooral door de topprestatie die Paolo Rotondo levert: het ene moment innemende, het andere moment een gevaarlijke gek. Maar je zal hem altijd begrijpen.
Het verhaal wordt prachtig en meeslepend verteld: Veel flashbacks en droommomenten die in hele mooie droomachtige shots in elkaar overlopen. En er heerst gedurende de hele film een duistere, depressiefe sfeer.
Het verhaal laat af en toe wel wat aan duidelijkheid te wensen over, maar dat hoeft niet voor iedereen een nadeel te zijn. Ik vond het persoonlijk erg leuk om de puzzel voor mezelf op te lossen.
De spanning is af en toe te snijden, niet doordat de situaties zo spannend zijn, maar meer omdat de regie, het camera werk en de muziek erg doeltreffend zijn.
Aan de goreliefhebber is ook gedacht, het bloed vloeit af en toe rijkelijk. Zwart bloed welteverstaan, maar dat past weer perfect in de sfeer van de film.
Ik denk niet dat iedereen deze film zal waarderen: de liefhebbers van slashers en splatters kunnen deze film maar het beste links laten liggen. Maar als je van films zoals Donnie Darko, Frailty en Ravenous houdt, moet je deze zeker gaan zien! Erg boeiend en meeslepend.

Over de auteur

avatar

4 reacties

  1. avatar
    sjappie

    dit hoesje ziet er pas vet uit lijkt me wel een vette film het hoesje heeft wel iets weg van de scare crow en jeepers creepers een mengeling ertussen

Laat een antwoord achter