Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Yabu no Naka no Kuroneko

Yabu no Naka no Kuroneko
4.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Een moeder en een dochter worden verkracht door een groep samourai en daarna dood achtergelaten. Hun geesten keren echter terug als katgeesten om wraak te nemen op de samourai. Een aantal jaren later worden verschillende samourai dood aangetroffen met hun keel opengebeten. De samourai Gintoki krijgt de taak dit beest te doden, alleen hij komt er al snel achter dat dit niet zomaar een wild beest is, maar iets veel ergers…

Yabu no Naka no Kuroneko, ook wel bekend als Black Cat from the Grove is een film van de inmiddels 97 jarige Kaneto Shindô. Een regisseur die voornamelijk drama’s regisseerd, wat ook terug is te zien in dit filmpje.
De twee vrouwen weten hun rol erg goed en spannend neer te zetten. De rest van de cast is eigenlijk niet echt bijzonder en soms ook nogal overgeacteerd. Zo vond ik het personage Gintoki soms niet helemaal bij het verhaal passen en vooral de manier van acteren stak heel erg af tegen de rest van de film. Het is namelijk best een rustige film en Gintoki komt dan soms schreeuwend tegen zijn hoofdman voorbij. Die twee dingen passen niet echt bij elkaar. Dit lijkt soms ook door het script te komen, wat soms ook aan alle kanten rammelt.
Wat wel prachtig is aan deze film is de sfeervolle verfilming. Er komen mooie beelden voorbij. Het zwart-wit beeld helpt hier echt goed aan mee. De twee (spook)vrouwen zijn helemaal in het wit gehuld, wat erg scherp aftekend tegen de duistere achtergrond. Erg mooi gedaan. Voor de rest is het gebruik van licht en donker ook erg goed gedaan. De sfeervolle locatie helpt hier ook een handje aan mee. Vooral het duistere, mistige bamboo bos was erg sfeervol.
Deze film heeft ook wel wat weg van een drama, maar toch weet Shindô naast de drama aspecten ook een heel erg mooi en griezelig spookverhaal neer te zetten. Iets wat niet veel regisseurs hem op zo’n wijze na zouden kunnen doen.
Het script mag dan niet geweldig zijn en de ‘oorlogsheld’ was dan misschien een beetje ongepast, maar door de geweldige sfeer, prachtige kostuums en nog meer pluspunten mag dit filmpje toch wel onder de klassiekers gerekend worden.

Over de auteur

avatar

Naam: Richard Leeftijd: 21 Woonplaats: Leeuwarden Lid sinds: 2006 Favoriete horrorfilms: Friday the 13th, omdat deze film mijn interesse in het genre gewekt heeft. Verder heb ik niet echt een voorkeur.

één antwoord

Laat een antwoord achter