Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Zombi 3
3.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

De overheid schakelt een gevaarlijk en geïnfecteerd persoon uit en besluit het lijk te verbranden. De infectie word echter door de rook die vrijkomt meegedragen en de natuur in de omgeving word erdoor aangetast. Daarna duurt het niet lang voordat de eerste mensen geïnfecteerd raken. Een stel jongeren en militairen word door de zombieuitbraak gedwongen om in een oud hotel te bivakkeren.
Ondertussen is de overheid druk bezig om een oplossing voor dit probleem te vinden. De vraag is echter of ze nog op tijd kunnen zijn voor de ongelukkigen in het hotel…

Zombi 3 is het ‘vervolg’ op Fulci’s succesvolle Zombi 2 (Zombie Flesh Eaters) uit 1979. Niet te verwarren met Andrea Bianchi’s Zombie 3, beter bekend als Burial Ground: The Night of Terror, uit 1981.
Over Zombi 3 is er ook wat onduidelijkheid. Zo beweerde Fulci zelf dat hij niet alles aan de film had gedaan en dat hij een niet al te beste crew had. Dit is wat hij zei:

“It’s the most foolish of my productions. It has been done by a group of idiots, which are Claudio Fragasso – natural born cretin, Bruno Mattei – who before becoming a “director” was a house painter, and a guy named Mimmo Scavia – the director of productions, who arrived in the Phillippines and his first thought was to just fuck some Oriental girls. I refused to end Zombi 3. I took the plane and came back to Rome. On the screen you can only see fifty minutes directed by me, and that’s because Fragasso continuously changed my screenplay. “We can’t do this, we can’t do that…” I’m only proud of the scene of the biting skull.”

Persoonlijk was hij dus niet bepaald trots op zijn Zombi 3. Hij noemde het zelfs zijn slechtste productie en dat wil toch wel iets zeggen, aangezien hij best wel wat meer troep afleverde in die periode.
Fulci heb ik altijd een beetje een aparte regisseur gevonden. Hij heeft zijn naamsbekendheid te danken aan de periode 1979-1982, waarin hij zijn bekende titels Zombi 2, City of the Living Dead, The Beyond, The House by the Cemetery en The New York Ripper maakte.
Naast deze periode is hij altijd nogal wisselvallig geweest. Ik ken nog lang niet al zijn werk, maar ik heb al wel ontdekt dat zijn films een nogal wisselvallige kwaliteit hebben. Soms had hij echt sterke, kunstzinnige uitspattingen, zoals hij liet zien met zijn giallo A Lizard in a Woman’s Skin uit 1971, waarin een aantal sterke, surrealistische scenes te zien zijn.
Nu hou ik persoonlijk wel van een zombiefilm op zijn tijd, vooral omdat ze lekker makkelijk wegkijken vind ik het altijd fijn op tijden wanneer ik een beetje moe ben, zombiefilms zijn namelijk vaak leuk tijdverdrijf waarbij niet veel nagedacht hoeft te worden. Zo kreeg ik eigenlijk zin in deze vergeten Fulci, ondanks de wat slechte berichten die ik gelezen had, besloot ik het zelf maar eens te ondervinden.

Allereerst wil ik mijn complimenten geven voor de locatie van de film. De film lijkt op het Franse platteland te zijn opgenomen. Het geeft wel een leuk sfeertje, de soundtrack maakt het hierbij helemaal af. De sfeer die de omgeving uitstraalt is gewoon goed. Sterk uitgekozen door de makers.

Qua gore en special effects zit de film ook wel aardig in elkaar. De zombies zien er nog best goed uit, ondanks het overduidelijk lage budget. Er is zelfs nog wat bijzonders toegevoegd met de door Fulci zelf geprezen ‘biting skull scene’.

De film heeft echter ook zo zijn minpunten. Het plot is wel heel erg afgekeken van Romero, zelfs de samenstelling van de personages: tieners en militairen komt wel heel bekend voor. Hier is dus weinig eigen werk terug te vinden.

Het acteerwerk is ook nogal matig. Er word flink wat overgeacteerd en ik hoop dat de stemmen door de dub kwam, anders dan hebben ze het met Zombi 3 voor elkaar gekregen om een cast te krijgen met zeer irritante stemmen. Alleen het lijkt mij dat dit door de slechte dub komt. Jammer, want het verpest de film in dit geval ook wel een beetje.

Geen bijster origineel verhaal en geen verschrikkelijk sterke cast, maar wel genoeg zombieactie om mee te vermaken. Zeker geen topper in het genre en al helemaal niet te vergelijken met voorganger Zombi 2, maar overall nog best een leuke pulpfilm.

Over de auteur

avatar

Naam: Richard Leeftijd: 21 Woonplaats: Leeuwarden Lid sinds: 2006 Favoriete horrorfilms: Friday the 13th, omdat deze film mijn interesse in het genre gewekt heeft. Verder heb ik niet echt een voorkeur.

Laat een antwoord achter