Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Exorcist: Beginning, The

Exorcist: Beginning, The
4.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Na de Tweede Wereldoorlog gaat Pater Merrin naar Oost-Afrika. Hij wordt steeds achtervolgd door vreselijke herinneringen die hij had meegemaakt met de nazi’s. Hij wilt graag een nieuw leven beginnen als archeoloog en laat het priesterschap vallen. Tijdens een oefening van de britten in de woestijn stuiten ze op kerk die helemaal is ingegraven. Merrin gaat daar naar toe om te kijken wat hij kan doen. Het vaticaan is ook op de hoogte gebracht en sturen pater Francis mee om te kijken wat er allemaal gebeurd. Hij komt er achter dat de kerk in perfecte staat is en afstamt uit de 5de eeuw. Maar toen was de christendom nog niet ingevoerd in Oost-Afrika.

Tijdens het opgraven gaat gebeuren de vreemdste dingen. Mensen verdwijnen en hyena’s komen tevoorschijn zelfs overdag. Een jongentje genaamd Joseph doet vreemd en denken dat die bezeten is door een demoon ( genaamd pazuzu) en de inboorlingen denken dat het kwaad in hem zit en willen hem met rituelen hem vermoorden. Maar het lukt ze niet. Maar eenmaal in de kerk merkt Merrin dat het niet Joseph is maar een heel ander persoon waar die het goed mee kon vinden.

Nou in het begin zat ik te denken van ik snap het echt niet maar later als je verder kijkt dan ga je het steeds meer snappen. Ik moet zeggen het is geen film dat supereng waarvan je telkens op je puntje van de bank zit. Ik schrok maar 1 keer door hyena’s en de gore in deze film is aardig goed vind ik zelf. Ik weet niet hoe anderen daar over denken. Ik dach zelf dat je meer zag van die demoon zag maar ja je kan niet alles hebben. Ik vond die kerk van binnen best mooi maar van buiten van ik hem een beetje raar dach eerst das geen kerk maar een moskee :D.

Maar ik vind deze film zelf een aanrader omdat best goed is opgebouwd en best goeie gore gehalte zit er in.

Over de auteur

avatar

11 reacties

  1. avatar
    yamato

    Was wel een lollige film, aan het begin leek het wel wat op de mummy maar dat veranderde nog wel. Dat laatste gevecht(als je het zo kunt noemen) was leuk, en het eind was verrasend….

Laat een antwoord achter