Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Tremors 5: Bloodlines
3.5Totale score
Waardering gebruiker: (2 Stemmen)

De Tremors reeks begon sterk met deel 1 en 2, de films (en tv-serie) die daarna kwamen waren niet meer dan tijdsverdrijf. Met dit vijfde deel gaat men weer een stap vooruit. Wapenliefhebber en survivalspecialist Burt Gummer verdien tegenwoordig zijn geld met filmpjes vol met survivaltips, echter is hij daarbij niet echt succesvol. Travis Welker, een techneut biedt zijn diensten als nieuwe cameraman aan om het “merk” Burt Gummer groot te maken. Nog voordat Gummer kan reageren wordt hij benaderd door iemand die meldt dat er graboids zijn in Zuid-Afrika. Hoewel Gummer sceptisch is gaan hij en Welker naar Zuid-Afrika. Snel komen ze erachter dat de graboids in Zuid-Afrika toch net even iets anders zijn dan hun Amerikaanse familieleden…

Tremors 5 brengt na ruim elf jaar dus niets nieuws, maar wel met een flinke dosis energie en natuurlijk humor. Deze wroed voornamelijk gebracht door de twee hoofdrolspelers waarvan Michael Gross toch weer bovenuitsteekt. Vooral de scene waarin Gummer in een kooi zit terwijl hij wordt belaagd door een leeuw laat zien dat Gross de grootste lol heeft met zijn personage. En dat terwijl Burt Gummer van oorsprong een kleine bijrol was maar nu de lijm van de franchise is. Jamie Kennedy speelt een van zijn beste rollen sinds Scream. Ik had wel het gevoeld dat hij behoorlijk veel one-liners improviseerde. De overige acteurs, die door het script niet echt veel te doen krijgen, kunnen niet goed worden genoemd, maar ook niet slecht.

Naast de gebruikelijke humor heeft de film ook momenten van milde spanning, daarnaast bevat hij verder nog de nodige verwijzingen naar andere films zoals Jurassic Park, Aliens en Die Hard.

Hoewel er niet veel praktische effecten in de film zitten zijn de CGI beelden van een veel betere kwaliteit dan menig SyFy monsterfilm. Vooral in de scene waarin Gummer ’s nachts opm een brug een assblaster tegenkomt is het cgi werk goed te noemen. Een minpuntje van dit onderdeel zijn helaas de effecten van de rondspringende graboid.

Hoewel Tremors 5 de eerste film uit de reeks is die geen bemoeienis heeft van de originele bedenkers Brent Madock en S.S. Wilson weet regisseur Don Michael Paul (Lake Placid: The Final Chapter) samen met een groep nieuwe schrijvers een aardig vermakelijk deel neer te zetten.

Het zal niet als een verrassing komen dat het einde de deur op een kiertje laat staan voor een vervolg. Zolang dat vervolg nmaar net zo goed is als dit deel dan heb ik daar geen moeite mee.

Naast de film bevat de disc ook nog deleted scenes, outtakes en een korte making off,

Over de auteur

avatar

Woont in: Nederland Liefhebber van: Slashers en Scandinavische genrefilms

5 reacties

 1. avatar
  erik

  Ik heb alleen deel 1 en 2 gezien.
  Deel 1 vond ik destijds zeer goed en spannend, en is een soort classic geworden in mijn ogen.
  Mede doordat kevin Bacon toen ook redelijk populair was.
  Deel 2 was een stuk minder, en deel 3 en 4 had ik nooit van gehoord, en ook niet gezien.
  Nu deel 5 dus al, deze heb ik gisteren gezien.

  Ik heb in deel 3 en 4 dus hele andere creaties gemist, maar die evolutie word in 10 seconden uitgelegd en kan je gewoon inhaken op de film.
  In Amerika is het blijkbaar een redelijk normaal roofdier geworden en word er niet heel vreemd opgekeken als het dier ineens weer opduikt.

  De film is niet echt spannend of eng, ondanks dat de ingewanden door het scherm vliegen.
  Alles is met een flinke knipoog en korrel zout genomen.
  De film is niet lachwekkend leuk, niet eng/spannend.
  Eigenlijk zoals deel 1 en 2, voorspelbaar, maar toch blijf je wel kijken.
  Die hoofdrolspeler, de premiejager speelt wel goed, toch blijft alles matig.

Laat een antwoord achter