Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Insidious: Chapter 2
4.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Waarschuwing: bevat spoilers van de eerste film!

Josh en Renai Lambert zijn dolblij met de terugkeer van hun zoon Dalton die door vader Josh is teruggehaald uit een bovennatuurlijke wereld (en hier begint het tweede deel).
Maar wat ze echter niet weten is dat Josh een soort boosaardige geest heeft meegenomen uit die wereld. Samen proberen ze te achterhalen wie ze is en wat ze wil.

Zoals het eerste deel heeft deze film mij zeer goed kunnen vermaken met goede schrik momenten en spanning.
Maar wie durft nog te twijfelen aan James Wan? Zoals steeds weet hij een akelige sfeer te creƫren met behoorlijk wat geslaagde jump scares.

Voor mij had het iets brutaler en bloederiger mogen zijn. Je merkt dat de film in Amerika een PG-13 rating heeft gekregen. Ook de humor-momenten die af en toe in de film zitten, vond ik niet altijd even geslaagd.
e film deed me af en toe een beetje denken aan The Shining, met een stevige vertolking van Patrick Wilson, en dat is uiteraard een sterk punt.

De film geeft de nodige antwoorden op alle openstaande vragen uit het eerste deel en is dus een uitstekende vervolgfilm. Misschien ietsje minder spannend dan het eerste deel, maar toch een sterke film. Nog maar eens stevig vakwerk van James Wan.

Over de auteur

avatar

2 reacties

  1. avatar
    Chantal

    Toevallig zondagavond deel 1 gekeken, het zou heel wat moeten zijn als ik de reviews mocht geloven (ja, dat was de laatste keer dat ik reviews heb gelezen, althans reviews van heel veel mensen die de film hebben gezien), maar ik vond het tegenvallen. Door de vele goede reviews waren mijn verwachtingen zeer hoog, de film zou vol zitten met schrikmomenten, onder de huid gaan zitten, en volgens sommigen zelfs dusdanig dat je niet durft te gaan slapen. Als je dat voor ogen houdt dan kan het eigenlijk alleen maar tegenvallen natuurlijk. Op sommige momenten was het eerder lachwekkend dan angstig. Desondanks ben ik toch benieuwd naar het vervolg, zeker omdat er dingen aan het licht komen die in deel 1 open zijn gebleven.

Laat een antwoord achter