Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De World Soundtrack Awards van Film Fest Gent gaan weldra van start en dit jaar richt ze hun spotlight op de horrorfilm!

Tijdens het concert Hollywood Nightmares: Scary Symphonic Scores op donderdag 17 oktober in Capitole bezorgt het Brussels Philharmonic o.l.v. Dirk Brossé u kippenvel met huiveringwekkende filmscores en angstaanjagende beelden uit zowel iconische als moderne horrorfilms zoals Dracula, Bride of Frankenstein, Psycho en The Silence of the Lambs

Meer dan welk genre ook, weet de horrorfilm zich altijd te vernieuwen en voor elke generatie klassiekers voort te brengen. Het ooit verwenste genre dat vroeger in de marge van de erkende filmgenres floreerde is nu eindelijk mainstream geworden. Een reden te meer om de cruciale bijdrage van de componist in het artistiek en commercieel succes van de horrorfilm onder de aandacht te brengen.

Op het ‘Hollywood Nightmares’ concert brengt men een symfonische hulde aan de trends, de archetypes (Frankenstein, Dracula, King Kong, Dr. Jekyll & Mr. Hyde) en de subgenres van de horrorfilm waarin bloedzuigers, zombies, serial killers, duivelaanbidders, spoken en klopgeesten hun opwachting maken.

Hoor hoe de grootste componisten van hun tijd – van Franz Waxman tot Bernard Herrmann, van Ennio Morricone tot Howard Shore – ons rillingen en angstzweet bezorgen. Wie denkt dat horrorfilms ons enkel doen gruwelen, zal ook de donker romantische en zelfs lyrische kant van het genre ontdekken.

Hollywood Nightmares: Scary Symphonic Scores
Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé
17 oktober 2019 – Capitole Gent

En op 18 oktober worden ’s werelds belangrijkste muziekprijzen uitgereikt tijdens de World Soundtrack Awards. Op deze 19de editie verwelkomen we o.a. de gerenommeerde internationale componist Marco Beltrami (componist van o.a. A Quiet Place, Scream en Hellboy) voor een avond vol muziek, film en glamour! 

Film Fest Gent plaatst daarnaast ook de impressionante carrière van de Poolse componist Krzysztof Penderecki in de kijker tijdens het World Soundtrack Awards Gala. Zijn bombastische en overweldigende composities zoals Polymorphia voor Stanley Kubricks The Shining contrasteren duidelijk met Penderecki’s latere composities in de postromantische stijl. Penderecki ontvangt de ‘World Soundtrack Lifetime Achievement Award’.

19e World Soundtrack Awards Gala
Met muziek van o.a. Marco Beltrami en Krzysztof Penderecki
Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé
18 oktober 2019 – Capitole Gent

Over de auteur

avatar

Woont in: Nederland Liefhebber van: Slashers en Scandinavische genrefilms

Laat een antwoord achter