Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De vijfde en dus jubileum editie van van Halloween: The Villains bij Mondo Verde in Landgraaf is al ruim een uur bezig als ik aankom. De rij waarin ik aansluit is vrij lang, maar gelukkig loopt het vrij snel door allemaal. Hier heeft men geleerd van vorig jaar. Ook het weer zit mee tenopzichte van 2018, het is vrij droog en relatief warm voor een avond in eind oktober. Regelmatig hoor je ijselijk gegil de door de nacht… dat belooft veel goeds.

In het park stonden op verschillende plaatsen wat autowrakken en olievaten met smeulend hout verspreid. Ook werd voor sfeer gezorgd door lampen strategisch te plaatsen. Ook muziek en geluiden zorgden ervoor dat je op je hoede was. En dat sommige dieren ineens geluid maakten was natuurlijk mooi meegenomen.

De nieuwe scarezone The Mine kende een stroef begin. We moesten eerst wachten totdat we de zone inmochten en daarna waren er weining schrikmomenten op een paar dames in het wit na. Vervolgens weer een wachtrij voordat we daadwerkelijk de “mijn” in mochten. Aan de bezoekers in mijn groep te merken zat het hier wel goed met de scares. Sommige “koempels” (mijnwerkers dus) zagen er behoorlijk eng uit door de goede schmink. Complimenten daarvoor.

De meest populaire zone deze avond was denk ik wel The Haunted Dollhouse en dat was volkomen terecht. De acteurs waren mooi geschminkt en gekleed. Het hoogtepunt in Zone X was de Predator van de Nederlandse cosplay group Predators Of The Earth. Ook de Fear zone in het doolhof zorgde weer vooreen flink aantal bange mensen.

Bij de Fairground Of Dread gebied stond nog een kermis attractie waarvoor extra betaald moest worden, maar dat werd goedgemaakt door de diverse horrorclowns en ander gespuis dat de boel onveilig maakte. Verder was er een korte vuurshow door Mystic Fire, die geinspireerd waren door de film The Crow.

Wat ik wel jammer vond, maar volgens mij kwam dat door een gebrek aan acteurs, was dat er tussen de zones door wel meer ronddolende griezels mochten zijn. Er waren meer dan genoeg uitgelezen kansen om daar ook nog mensne de stuipen op het lijf je jagen. Dit hoorde ik verschillende malen bij de mensen voor of achtermij Misschien een

En op zaterdag was er een afterparty waarbij de bezoekers met diverse griezels op de foto konden. De muzikale omlijsting was in handen van DJ VanHest die ook nog de Engste Quiz in goede banen leidde. Daarnaast werden er enkele vrijwilligers van het eerste uur werden in het zonnetje gezet door organisatoren Nicole de Bie en Marcel Minartz (van Twilight Fantasy Productions) omdat ze al 5 jaar mee helpen om Halloween: The Villains een succes te maken. Uiteindelijk is men daarin wederom in geslaagd ondanks de eerde genoemde nagenoeg schrikvrije routes. Ben benieuwd naar de editie van volgend jaar.

Twilight Fantasy Productions organiseert ook het Gothic/Victoriaanse vampier feest La Luna Eterna. De derde editie vindt plaats op 29 februari 2020in Bunde in de Auw Kerk. Meer info: https://twilight-fantasy-productions.nl/la-luna-eterna-iii/

Over de auteur

avatar

Woont in: Nederland Liefhebber van: Slashers en Scandinavische genrefilms

Laat een antwoord achter