Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
2001 Maniacs: Field of Screams
2.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Het is weer tijd voor de jaarlijkse feesten in Pleasant Valley. De sheriff heeft echter de wegblokade weggehaald, waardoor er geen verdwaalde mensen meer naar het dorp komen, maar de inwoners krijgen een geweldig idee. Als het Noorden niet naar het Zuiden komt, dan moet het Zuiden maar naar het Noorden. Met de bus vertrekken Mayor Buckman (Bill Moseley) en zijn dorpsgenoten naar het Noorden. Daar ontmoeten ze een gezelschap dat een tv serie aan het opnemen is. Het laatste ingrediƫnt is aanwezig, laat het feest maar beginnen!

Dit vervolg op 2001 Maniacs stond al een behoorlijk poosje in de planning, maar eindelijk is hij er dan. Het grootste verschil is nu dat we Robert Englund niet meer terug zien als Mayor Buckman, hij is vervangen door Bill Moseley.
Stiekem vind ik dat best jammer, want Robert Englund speelde de rol erg leuk, maar ze hebben in Bill Moseley een aardige vervanger gevonden. Wel zien we Lin Shaye terug als ‘Granny Boone’, ze speelt haar rol nu nog krankzinniger en over the top als in 2001 Maniacs, waardoor haar scenes erg leuk zijn.
Voor de rest zien we nog een aantal foute typetjes voorbij komen, zoals een oversekste Jood, een schapenneukende boer en een aantal domme blondjes.
Dit klinkt allemaal heel erg overdreven, maar het past juist wel goed bij een film als dit.
Het tempo zit er de hele film lekker in, waardoor de film geen moment verveelt. Er komen heel wat one-liners voorbij, heel wat half bloot en een aantal foute games, waarbij het soms lekker goor word. Dit allemaal is erg leuk, al had van mij de gore wel iets meer mogen zijn, maar de gore die voorbij komt is best leuk.
De humor is jammer genoeg zo af en toe wel erg flauw, zo nu en dan lijkt het wel of het een tienercomedy is in plaats van horror. Nu is dit wel een horrorcomedy, maar de humor had wel iets volwassener gemogen zo af en toe. Ikzelf ben namelijk al voorbij de American Pie periode en ik vind dit soort humor tegenwoordig nogal gauw te flauw worden.
Iets minder dan zijn voorganger, maar al met al weet deze film de lijn redelijk door te trekken. Geen film voor het grote publiek, maar wel een aardig vervolg voor de liefhebbers van 2001 Maniacs.

Over de auteur

avatar

Naam: Richard Leeftijd: 21 Woonplaats: Leeuwarden Lid sinds: 2006 Favoriete horrorfilms: Friday the 13th, omdat deze film mijn interesse in het genre gewekt heeft. Verder heb ik niet echt een voorkeur.

2 reacties

  1. avatar
    The Mad17

    Heb deze laatst gezien en vond hem wel redelijk goed maar er kwam ietsje te veel komedie in,Hoewel in het eerste deel ook wel veel komedie kwam stoorde het me niet,Waar ik dit deel wel het geval is,Ook best wel jammer van het (redelijk)slecht acteerwerk,Ondanks dat alles wist de film me toch prima te vermaken,Hoop alleen niet dat ze hier ook een vervolg op maken

Laat een antwoord achter