Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Hannibal
4.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Hij is terug! De beroemde kannibaal Hannibal Lecter is terug te bewonderen na Manhunter en Silence Of The Lambs. Deze laatste zette overigens een geweldige interpretatie neer over onze geliefde psychiater. Nu is hij terug in Hannibal, sommigen twijfelen aan de kwaliteit van deze prent, maar tja…als je ieder vervolg vergelijkt met de klassieker Silence Of The Lambs dan kun je lang wachten op een geweldige film.

In Hannibal zien we hoe FBI-agente Clarice Starling verdergaat met haar leven na de horror die ze doormaakte met Lecter. Lecter is echter niet helemaal verdwenen uit haar geheugen en dat zal ook niet stoppen.
Dr. Hannibal Lecter, inmiddels ontsnapt, houdt zich enige tijd schuil in Itali? , waar hij werkt aan een studie van de Renaissance.
Ook Hannibal’s leven verloopt niet makkelijk, de FBI zit hem op de hielen, hij heeft nood aan wat actie en zijn voormalige patient Mason Verger zit hem op de hielen en zint op wraak.

Het acteerwerk is uiteraard geweldig, maar dat moet haast wel met Anthony Hopkins, Julianne Moore en Gary Oldman in de cast. Deze acteurs weten perfect hoe ze hun ervaring moeten omzetten in grandioze vertolkingen.
Ridley Scott zelf maakt, ondanks de magere reviews, een prima vervolg op 2 cultklassiekers.

Hannibal is een film die je zeker niet mag missen, iedereen zal zijn eigen positieve en negatieve punten opmerken maar iedereen zal concluderen dat het een verbluffende film is.

Over de auteur

avatar

21 reacties

 1. avatar
  sander(witbruintje)

  ja gebrek aan spanning die de andere delen wel hadden. Ow sorry hannibal rising natuurlijk niet meegetelt, die heb ik niet gezien en wil ik ook niet supergraag zien.

 2. avatar
  Quir1

  Ondanks dat ik in films alles kan hebben heeft deze film door de sc?ne met Verger die zijn gezicht “eraf snijd” toch indruk op mij gemaakt, door de sfeer die gecreeerd word. De vrolijke muziek, terwijl hij heen en weer zwiert met een lachend, bebloed gezicht. Creepy.

 3. avatar
  Quir1

  Inderdaad, en dat weerhoud mij van het kijken van sommige films, wat ik toch wel jammer vind omdat ik een gorehound ben. Maar sommige dingen gaan mij gewoon te ver.

 4. avatar
  Quir1

  Zoals ik al ergens anders gepost heb, de sc?ne zoals in Mordum dat een man gedwongen word zijn eigen penis eraf te knippen waarna zijn vriendin daarmee verkracht word of in Naked Blood een meisje dat haar vagina eruit snijd en opeet. Klinkt ziek, niet? Dat soort dingen gaan mij te ver.

 5. avatar
  jeroentjuhhh

  Je bedoeld august’s underground mordum? Tsja..dan pak je wel meteen een film die alleen voor zieke mensen toegankelijk is h? 😛 Enige goede aan die films is dat de gore er heel realistisch uit ziet.

Laat een antwoord achter