Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Akelig Advies

We zijn al vier weken in het jaar 2003, wat ongeveer de tijd is dat de meeste nieuwjaars voornemens worden verbroken. Het is niet bekend of de horror.nl bezoekers voornemens hebben gemaakt (ondergetekende in ieder geval niet) maar het zou zeker leuk zijn als ??n van die voornemens was om een betere horror fan te worden. En daarom heb ik besloten om als adviseur te spelen: hier zijn vijf tips om een betere horrorfan te worden.

Koop een regiovrije DVD-Speler. Vele sterke films zijn nog niet uitgebracht op DVD in Nederland, of een betere DVD uitvoering is in het buitenland verkrijgbaar. Er zijn meerdere buitenlandse websites waar (goedkope) import DVD?s kunnen worden besteld (een creditcard is meestal wel benodigd), en grote winkelketens zoals de Kijkshop en de Mediamarkt hebben af en toe regiovrije DVD-Spelers in de aanbieding.
Haal uw kennis in vreemde talen omhoog. De meeste import DVD?s waar ik het daarnet over had, hebben niet altijd Nederlandse ondertitels, en het is dan ook mogelijk om horror op een buitenlands kanaal zoals de BBC beter te kunnen volgen.
Wordt lid van zoveel mogelijk videotheken. Niet elke videotheek zal een goede collectie in de schappen hebben, maar er zal altijd wel een film zijn die juist alleen in ??n videotheek te huur is.
Versier uw huis met horror affiches en filmposters. Nou is het aan u de keuze welke delen van uw huis u wilt vol kladderen ? het is te begrijpen dat een poster van Hellraiser of Bad Taste in de huiskamer menig (vrouwelijk) bezoek zal wegjagen ? maar er zijn genoeg posters die als goede vervangers van behang onderdoen. Weer eens wat anders dan een Van Gogh replica op de muur. Of een nog extremer voorbeeld: wapens en andere dodelijke gereedschappen boven uw bed.
-En tot slot een tip die eigenlijk overbodig is: Bekijk meer horrorfilms. En dan niet alleen de grote blockbusters die Hollywood aanbiedt, maar ook onafhankelijke producties, Aziatische films, korte films, enz. Of je kan achter de zogenaamde klassiekers aan gaan, films die u altijd al heb willen zien maar nooit aan toe bent gekomen. Kijk anders in ons review archief voor suggesties.

Over de auteur

avatar