Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Op zaterdag 21 april a.s. begint het vanaf middernacht weer te spoken in Tuschinski 1, Amsterdam: The Night of Terror is terug! Inclusief de Scream Queen Contest o.l.v. Mr. Horror himself.

Vier horrorfilms op rij houden het publiek tot de vroege ochtend aan zijn stoel genageld.

Je hoeft maar een klein beetje Spaans te kennen om te begrijpen waar Juan de los muertos voor staat: Juan of the Dead! Jawel, het zombievirus heeft nu ook in Havana toegeslagen. Natuurlijk denkt de Cubaanse overheid meteen aan een kapitalistisch complot. Maar Juan en zijn vrienden weten beter: zombies bestrijd je met andere wapens dan propaganda. Haal die machetes maar te voorschijn! Een film van Alejandro Brugués (scenario en regie).

Inderdaad, The Night of Terror trapt af met een primeur: de allereerste Cubaanse zombiefilm. Om te vervolgen met wat nu al de beste, meest ontregelende genrefilm van het jaar wordt genoemd: The Cabin in the Woods. Van de mannen achter Buffy, Angel, Firefly en Lost: Joss Whedon en Drew Goddard. Een stel tieners viert vakantie in een afgelegen hutje in het bos. Been there, done that? Integendeel, Whedon en Goddard zetten alle genreconventies op hun kop. Met letterlijk adembenemend resultaat.

Van het bos, met al zijn angstaanjagende verrassingen, gaat het vervolgens naar de bruiloftsreceptie van [REC]3: Génesis (Paco Plaza), waar het kersverse paar Koldo en Carla met een horde bloeddorstige partycrashers wordt geconfronteerd: zombies! Zullen de geliefden hun eigen feestje overleven? Je ziet het in deze uitzinnige prequel van de inmiddels klassieke voorgangers. Een harnas en een kettingzaag komen in elk geval goed van pas.

Nog niet genoeg gehad? Dan serveren we als toetje de doodenge dorpsbewoners uit Inbred, die op het Britse platteland een groepje probleemjongeren uit de grote stad naar het leven staan. Luguber en hilarisch, zeg maar The Texas Chainsaw Massacre op lachgas. Een film van Alex Chandon (scenario en regie) met Jo Hartley, Seamus O’Neill en James Doherty in de belangrijkste rollen.

Wie tussendoor zomaar eens een flinke keel wil opzetten, kan traditiegetrouw terecht bij de inmiddels legendarische Scream Queen Contest, onder de bezielende leiding van Mr. Horror himself. Voor zowel dames als heren, en met fijne prijzen voor de winnaars.

The Night of Terror:
Nacht van za 21 op zo 22 april, Pathé Tuschinski 1, zaal open 23:30

Het hele programmaschema van Imagine staat inmiddels online.
De kaartverkoop inclusief de kaarten voor The Night of Terror is gestart via www.imaginefilmfestival.nl

Over de auteur

avatar

Laat een antwoord achter