Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

– Dankzij het Amerikaanse succes van A Nightmare On Elm Street heeft men bij Platinum Dunes al een vervolg aangekondigd. Het vervolg staat momenteel bovenaan het “to-do”lijstje van de studio en zal waarschijnlijk al eind 2011 moeten verschijnen…uiteraard in 3D. De remake opende afgelopen weekend op de eerste plaats met ruim 32 miljoen dollar en was daarmee meteen winstgevend (budget was 30 miljoen dollar).

– Hoewel de release van The Cabin In The Woods gepland staat voor het eerste kwartaal van 2011 heeft men in de V.S. de film al gekeurd: R-rating vanwege “strong bloody horror violence and gore, language, drug use and some sexuality/nudity”. Alle ingredienten die een horrorliefhebber graag ziet!

– Ook The Hamiltons (2006) van The Butcher Brothers krijgt een vervolg. Met de titel The Thompsons: The Hamiltons 2 gaat het verhaal verder waar de vorige film eindigde en ziet de vampierfamilie verhuizen naar een andere stad, maar daar blijkt er nog een familie van bloedzuigers te wonen. Joseph McKelheer, Cory Knauf, Samuel Childs en Mackenzie Firgens keren weer terug voor dit vervolg.

– Er gaan geruchten dat producer Richard P. Rubinstein bezig is met een nieuwe versie van Martin, de vampierfilm van George A. Romero. In deze versie trekt een jonge man, die denkt dat hij een vampier is, in bij zijn oudere neef in een klein stadje in Pennsylvania om van zijn bloeddorst af te komen. Rubinstein was ook producer van het origineel, Creepshow, Day Of The Dead, en beide versies van Dawn Of The Dead…(Hierdoor heb ik toch nog een beetje hoop voor deze remake.)

– Anthony Hopkins en Colin O’Donoghue krijgen gezelschap van Alice Braga (I Am Legend), Ciaran Hinds (tv’s Rome) en Toby Jones (The Mist) in de verfilming van het boek The Rite. In de film zien we hoe een Amerikaanse student naar het Vaticaan gaat om daar les te nemen in exorcisme. De regie is in handen van Mikael Haffstrom (1408).

– En nog een vampierfilm: in Blood Nation is een land is overspoeld door vampiers en hermetisch is afgesloten voor de rest van de wereld. Als er jaren later geruchten opduiken dat de wezens een vluchtweg gevonden moet ene klein groepje mensen diep in het hart van het vampiergebied doordringen om de mensheid te redden. Maar wat ze aantreffen is echter geen wildernis. De film is gebaseerd op de gelijknamige strip van Platinum Studios en men is op zoek naar een regisseur. (misschien een betere titel: Doomsdaybreakers???)

– Regisseur Niels Arden Oplev is door de eerste Millennium-film momenteel erg populair en heeft daardoor zijn eerste Hollywood film op stapel staan. Het betreft een verfilming van het boek The Keep van Jennifer Egan (en niet te verwarren met de film uit 1983!).Het verhaal gaat over twee van elkaar vervreemde neven die een oud kasteel in Oost-Europa gaan opknappen met griezelige gevolgen. Het boek is door Ehren Kruger (The Ring, The Skeleton Key) vertaald naar een filmscript.

– Niet meteen horror, maar ik denk dat er toch geinteresseerden zijn: J.J. Abrams heeft de rechten verloren voor een adaptie van Stephen Kings fantasy-reeks The Dark Tower (“De Donkere Toren”). De rechten zijn nu in handen van het trio Brian Grazer, Ron Howard en Akiva Goldsman die erg ambitieuze plannen hebben. De bedoeling is om een film-trilogie te maken met aansluitend een tv-serie. Waarschijnlijk zal Goldsman het script schrijven en Howard de eerste film regisseren…we blijven deze plannen volgen!

Over de auteur

avatar

Laat een antwoord achter