Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Kortjes 23-29 okt. ’10

Eventjes wat nieuws inhalen…

– Natuurlijk wisten jullie al dat er 31 oktober een zombiewalk is Amsterdam, maar op 30 oktober is er een Horror Walk gepland in onze hoofdstad. Hiervoor dient men zich om 21.30 uur te verzamelen in café Kobalt (hoek Songel 2/Droogbak 1). Deze wordt georganisseerd door Blood Squad en zal worden afgesloten met een glaasje “bloody gluhwein” in het Westerpark. Niet alleen zombies, maar ook mummies, vampieren, heksen, weerwolven en ander horrorgespuis zijn welkom om mee te lopen.

– Ook in Den Helder zal er een zombiewalk worden gehouden. Op 30 oktober dienen liefhebbers (verkleed en geschminkt) zich om 12.30 uur zich te verzamelen op het Centraal Station van Den Helder. Om ca. 13:00 uur zal men beginnen met de tocht die door enkele woonwijken zal lopen. Vervolgens kan men gezamenlijk een hapje gaan eten.

– De Halloween Horror Show in Tuschinski is uitgebreid met de korte film Strike: een beveiligingssysteem keert zich tegen de eigenaar. En we hebben van Jan vernomen dat er nog enkele kaartjes beschikbaar zijn!

– Goed nieuws voor horror-, SF- en cultliefhebbers: de Nederlandse webwinkel OMG Entertainment heeft momenteel een Halloween-actie, je krijgt op alles in de winkel 15% korting! Meer info: www.omg-entertainment.nl (en nee, we hebben geen aandelen).

– Met de een beetje vreemde titel Twixt Now And Sunrise keert regisseur Francis For Coppola weer terug naar het horrorgenre. De opnames zijn inmiddels begonnen op het landgoed van de regisseur en in de hoofdrollen zien we o.a. Val Kilmer, Elle Fanning en Bruce Dern. Veel meer is er niet bekend, behalve dat Kilmer een horrorschrijver speelt.

– Fox heeft een pilot-aflevering besteld van de adaptie van Locke & Key, de strip van schrijver Joe Hill over een drietal kinderen dat een geheimzinninge, spookachtig landhuis beschermt. In het huis bevinden zich deuren o.a. leiden naar andere dimensies. Of en wanneer de aflevering op TV te zien zal zijn is nog onbekend.

– Het was lange tijd stil rondom de film, maar The Host 2 komt eraan in 2012. De producenten hebben besloten om er een 3D film van te maken en hierdoor is de release dus naar achter geschoven. Deze film is natuurlijk een vervolg op de uiterst succesvolle monsterfilm van Bong Goon-Ho.

Atrocious is de titel van een nieuwe Spaanse horrorfilm die werd geregisseerd door debutant Fernando Barreda Luna. We volgen een broer en zus op vakentie die een broodje-aap-verhaal onderzoek op waarheid.waardoor er vreemde dingen gebeuren in het vakantiehuis van hun ouders. Een Nederlandse releasedatum (biosc/dvd) is nog niet bekend.

– Paramount Pictures heeft laten weten dat de geheimzinnige film Super 8 van J.J. Abrams vanaf 10 juni in de Amerikaanse bioscopen zal draaien. Hierdoor zal de film tegenover Fast Five (5e film in Fast & Furious reeks) en de romcom Something Borrowed komen te staan. In de door Steven Spielberg geproduceerde film zien we o.a.Kyle Chandler, Elle Fanning, Ron Eldard, Noah Emmerich en AJ Michalka in de hoofdrollen. Een Nederlandse release zal waarschijnlijk ook rond die datum liggen.

– Niels Arden Oplev, de regisseur van Millennium: Vrouwen Die Mannen Haten, is door CBS Films vastgelegd voor de regie van The Keep, gebaseerd op het boek van Jennifer Egan. Twee neven, getraumatiseerd oor een fout gelopen grap in hun jeugd, zien elkaar weer na twintig jaar als ze een oud kasteel in Duitsland gana renoveren. Om hun angsten boven te komen spelen ze de grap na…de gevolgen zijn erger dan de eerste keer. Het script wordt geschreven door Ehren Kruger (The Ring).

– Waar haar film Hisss blijft is onbekend, maar Jennifer Lynch (dochter van David) gaat zich storten op de bovennatuurlijke thriller Visibility. In de film gaat een detective op zoektocht naar de identiteit van een man die zijn geheugen kwijt is geraakt door een traumtische ervaring. Hij komt erachter dat er een mysterieuze connectie bestaat tussen hemzelf en het slachtoffer. Het script is van de hand van Allan Loeb (Wall Street: Money Never Sleeps) en zal in februari 2011 worden geschoten.

Over de auteur

avatar

2 reacties

Laat een antwoord achter