Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Op vrijdag 27 september vertoont Melkweg Cinemain Amsterdam de Clive Barker film Nightbreed: The Cabal Cut. Na een jarenlange zoektocht naar ontbrekend filmmateriaal is Nightbreed nu volledig gerestaureerd in zijn originele versie te bewonderen. Zoals Barker het altijd bedoeld had: als de Star Wars voor de horror fan.

In 1990 gaf Clive Barker, de bedenker van Hellraiser, het publiek een nieuwe reden om de nacht te vrezen met Nightbreed. Deze cultfilm vertelde het verhaal van een groep monsters en paria’s, “Nightbreed” genaamd, die zich verscholen hielden voor de rest van de mensheid.

De film werd gebaseerd op Barker’s roman Cabal, maar de uiteindelijk ‘cut’ voldeed volgens de regisseur absoluut niet aan de verwachtingen. Barker’s ambitieuze film was zo goed als gedoemd toen er meer dan een uur aan materiaal uit werd gesneden en het overblijfsel als simpele ‘slasher movie’ in de markt werd gezet.

Nu is er de re-release van Nightbreed, volgens de regisseur meer in lijn met het originele boek en zijn oorspronkelijk visie. De hele film is gerestaureerd en opnieuw samengesteld uit het materiaal van de eerdere release en de teruggevonden, originele VHS beelden. Deze versie, nu 144 minuten, is Nightbreed: The Cabal Cut.

Inleiding + Q&A door: Russell Cherrington (Restoration Director)

Clive Barker: “The movie [originally] failed so dismally and the reception was so vicious, I was just dragged down by the waste of it.”
“What we’re looking at [now] is a monstrous jigsaw, but the fact we’ve been able to reassemble the pieces in the right order now testifies to the fact that my version was actually shot. After all this time, I’m suddenly very optimistic!”

——————————————-

vr 27 sep | 21:00 uur
CLIVE BARKER’S NIGHTBREED: THE CABAL CUT

www.melkweg.nl/cinema

Over de auteur

avatar

Laat een antwoord achter