Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het programma van het 6e BUT Film Festival is bekend. Van 7 tot en met 11 september staat het BUTFF festival in het teken van Niet-Super-Glossy-Megapixel oftewel Non-special effects. Vijf dagenlang B-movie, underground en Trashfilms, (strip)kunst, muziek, zwervende dichters en performers met een scherp randje. BUT laat iets ANDERS zien!
Hieronder enkele highlights van het festival.

Nick Zedd (VS)
BUTFF pakt uit met een retrospectief van hoofdgast Nick Zedd (VS),grondlegger van manifest Cinema of Transgression en inspirator van regisseurs zoals Jim Jarmush en Steve Buscemi.

Woensdag 7 september
BUTFF opent met de Zweedse film ‘Marianne'(2011) in aanwezigheid van regisseur Filip Tegstedt.
Na de openingsfilm nemen de WOORDVAKKERS je mee naar de Boulevard voor eenoptreden van One man band ‘Dead Elvis'(NL), Elvis is terug met wraak en een masterplan, en doodkisten muzikant Rockin’ Rubbish uit Tilburg.

Donderdag 8 september
Op donderdag vertoont BUTFF de intieme documentaire ‘Noise & Resistance’ (2011)van Julia Ostertag (D) werpt een blik in de wereld van de protestpunken de Braziliaanse noholds barred splatter ‘Nightof the Cupacabras’ (2011) van Rodrigo Aragão. Vanaf 20:00u is er een dichterspodium op het festivalplein met o.a. Nick J. Swart, de Tilburgse Stadsdichter en de Bredase kunstenaar en performer Renée van Trier.

Vrijdag 9 september
Op vrijdagmiddag is er een podiumdebat met undergroundregisseurs, waaronder de veelbesproken Duitse regisseur Marian Dora. Het podiumdebat wordt geleid door ‘Mr. Horror’ JanDoense, ook wel bekend van de Nacht van de Wansmaak.
BlackFriday met de film ‘Until the light takes us (2008), een unieke documentaire over de Noorse Black Metal scene. En drie Satanische/Paganistische bands, die met meer dan met 666 km/per uur hun onheil de Boulevard in slingeren: Aderlating, Walpurisnacht en Cirith Gorgor.

Zaterdag 10 september
Om 20:00u de BUTWALK, een modeshow door kunstenaar performer Hermine Weggen, speciaal voor deze gelegenheid voorzien van modieuze kotszakjes.
‘The Bunny Game’ (2010) een Coming of age film over de prostitue Bunny (beslist niet voor watjes!)
‘s Avonds betreedt Martin Degville voorman van Sigue Sigue Sputnik het podium, met Dans-disco en en camp randje. Luk Paard (B), Poetry Performing the Rock & Roll sluit de dag af.

Zondag 11 september
Een masterclass over gore-effecten creëren van het Toetag-team van regisseur Fred Vogel(VS).
De Franse regisseur Simon the Pernolitz maakt zijn film ‘Maquinas Infernales’ (2010) live on stage af met behulp van het publiek. En ‘s avonds is de Franse erotic artist Costes terug op de BUT-vloer!

Wat is een BUT film??
‘B-films’ zijn met een klein budget gemaakte films die niet onder een grote productiestudio vallen.‘Underground-films’ zijn films die de grenzen van het toelaatbare opzoeken. Ze bevatten vaak expliciete beelden. ‘Trash-films’ zijn over-de-top-films qua inhoud en beeldmateriaal.

Voor meerinformatie en het complete programma: www.butff.nl

Over de auteur

avatar

Laat een antwoord achter