Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Romero regisseert vierde deel van legendarische zombie-serie

Het ziet ernaar uit dat het langverwachte vierde deel van Romero’s klassieke zombie-serie ‘Night of the Living Dead’, ‘Dawn of the Dead’ en ‘Day of the Dead’ er nu toch echt gaat komen. De film is getiteld ‘Land of the Dead’ en gebaseerd op een script van Romero zelf. Romero gaat zelf op de regisseursstoel plaatsnemen en het project wordt gefinancierd door een bekende producer. Het gerucht gaat dat dit Ridley Scott is, maar Romero wil er nog niks over kwijt.

Het feit dat het om een grote producer gaat, betekent dat Romero niet dezelfde vrijheid zal genieten als bij zijn eerdere films, die geen rating (filmkeuring) kregen. De film moet een wijde distributie krijgen en dus R-rated zijn, zodat meer mensen de film kunnen zien. Maar Romero zegt dat hij verwacht dat ze hem de film op zijn manier zullen laten maken, en een eventuele unrated versie zou dan later op dvd kunnen verschijnen.

In het verhaal van de film (eerst ‘Dead Reckoning’ getiteld) is de wereld volledig overgenomen door de zombies en de laatste overlevenden bevinden zich in een ommuurde stad, terwijl de ondoden daarbuiten evolueren tot een intelligentere soort.
Hopelijk houdt het grotere budget in dat Romero zijn (en onze) stoutste dromen kan waarmaken.

De productie van ‘Land of the Dead’ begint waarschijnlijk in oktober. Het betekent wel dat Romero’s rock-and-roll horrorfilm ‘Diamond Dead’ voorlopig even moet wachten en Romero hoopt dat in de tussentijd niet iemand anders die film toegeschoven krijgt. Hij wil aan die film beginnen zodra ‘Land of the Dead’ klaar is.

Andere projecten waar Romero nog bij betrokken is, zijn de Stephen King-verfilming ‘The Girl who loved Tom Gordon’ en een remake van zijn eigen film ‘The Crazies’ waarvoor hij als uitvoerend producent zal fungeren.

Over de auteur

avatar

Laat een antwoord achter