Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Spaanse tijdreisfilm wint publieksprijs AFFF

Amsterdam – De Spaanse film ‘Tempus Fugit’ van Enric Folch heeft de publieksprijs gewonnen van het 20th Amsterdam Fantastic Film Festival. Lange tijd leek het erop dat ‘Dawn of the Dead’ van Zack Snyder met die eer ging strijken, maar de waardering van de tweede volledig uitverkochte voorstelling van ‘Tempus Fugit’ gaf de doorslag in het voordeel van Folch’s film.

Even nog voelde de winnaar de hete adem van Uma Thurman in het populaire ‘Kill Bill vol. 2’ in zijn nek, maar Tarantino’s opus moest met de tweede prijs genoegen nemen. Met een miniem verschil gevolgd door ‘Dawn of the Dead’, maar het verschil is zo weinig dat we wel kunnen spreken van een gedeelde tweede plaats.

Er hing waarschijnlijk een goede ‘buzz’ rond de Spaanse tijdreisfilm die oorspronkelijk voor tv bedoeld was en de aanwezigheid van regisseur Folch sprak wellicht ook een woordje mee. Met dit succes is het hopen op een Nederlandse distributie van de film.

Waar winnaars zijn, zijn ‘verliezers’: onderaan de lijst eindigden respectievelijk ‘The Toolbox Murders’, ‘The Ghouls’ en ‘The Card Player’. Zij mogen de rotzooi opruimen en het licht uitdoen.

Op naar het 21st AFFF!

Voor de volledige lijst, zie www.afff.nl
(even naar rechts scrollen op de home-pagina)

Over de auteur

avatar

Laat een antwoord achter