Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Misschien hebben jullie het al vernomen, maar 2013 zal bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff in het teken staan van Stephen King. Er verschijnen in 2013 maar liefst twee nieuwe thrillers van de bestsellerauteur, en eerder verschenen titels worden op veler verzoek opnieuw uitgebracht. Ook verschijnen er twee exclusieve korte verhalen die King samen schreef met zijn zoon Joe Hill.

Nieuwe boeken
In juni verschijnt de instant-klassieker Joylandeen griezelverhaal dat zich afspeelt in een pretpark zoals alleen Stephen King dat kan bedenken en vertellen. Daarnaast verschijnt in september Dr. Sleep, het langverwachte vervolg op De Shining. Samen met zijn zoon Joe Hill schreef King ook twee korte verhalen (Het hoge gras en Hoogste versnelling), die in de juni zullen verschijnen.

Heruitgaven
In mei verschijnen vier gerestylde King-klassiekers. Christine, It, Dromenvanger en Misery behoren tot de bekendste titels uit het oeuvre van King en worden daarom op veler verzoek opnieuw uitgegeven. Ook worden de delen van Kings De Donkere Toren serie opnieuw uitgegeven.

Nieuwe verfilming Carrie
Kings grote doorbraak Carrie werd een succes dankzij de legendarische verfilming in 1975. In november 2013 verschijnt een nieuwe bioscoopfilm van Carrie van de hand van regisseur Kimberly Peirce, bekend van The L Word en Boys Don’t Cry. Voorafgaand aan de première zal Luitingh-Sijthoff een filmeditie van het boek uitbrengen.

Over de auteur
Stephen King (Portland, 1947) kroop als kind stiekem uit bed om te griezelen bij de hoorspelen op de radio. Met de ontdekking van een doos serieuze horrorliteratuur bij zijn oom en tante op zolder werd definitief de basis voor zijn latere boeken gelegd. Inmiddels heeft King al meer dan 70 internationale bestsellers op zijn naam staan.

Kings laatst verschenen thriller 22-11-1963, een fascinerend what-if verhaal over de moord op John F. Kennedy, werd in binnen- en buitenland lovend besproken en ontving vijf sterren in de “Vrij Nederland Detective & Thrillergids 2012”. Daarnaast verraste King afgelopen jaar de fans vanDe Donkere Toren serie met een gloednieuw deel: De wind door het sleutelgat.

Joe Hill
In augustus zal van de hand van Joe Hill de nieuwe vampierthriller Nosferatu verschijnen. Hill was eerder verantwoordelijk voor de titels Zwart Hart en Hoorns.

(Vergeet niet om onze site in de gaten te houden voor leuke acties rondom enkele van deze releases)

Over de auteur

avatar

Laat een antwoord achter