Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Vrijdagavond 15 februari 2013. Tijd voor Paranormal Night, iets wat een ijzingwekkende avond moet worden is me beloofd…

Na een rit van een uur kom ik rond 18:30 aan in Huissen bij Huis Binnenveld, eigendom van niemand minder dan Johan Vlemmix. Het pand is ook wel bekend als het Spookhuis van Huissen en is gebouwd in 1735 en staat tegenwoordig in een vrije jonge wijk (denk uit 2000 of jonger).

Het is al donker als ik nog een plaatsje zie om mijn auto te parkeren, iets waar ik later spijt van krijg omdat ik ingeparkeerd raak. In het huis is het dondker met hier een daar een paar kaarsen en hier en daar een blauwe bewegend licht dat ik op dat moment niet kan plaatsen…

Eenmaal binnen meld ik me bij iemand van het pr-bureau Media Tornado die deze avond hebben georganiseerd i.v.m. de homerelease van Paranormal Activity 4. Het is wel leuk om eindelijk een gezicht te kunnen plaatsen bij de personen met wie ik regelmatig mailcontact heb. Men heeft mijn naam snel gevonden, die staat namelijk boven aan de lijst. Net als de rest krijg ik een klein zaklampje dat een blauwe 4 schijnt (dat raadsel van het blauwe schijnsel is dus nu ook opgelost) en mag ik me iets te drinken en eten pakken.

Ik mag vervolgens op eigen houtje op “onderzoek” door het huis en besluit te beginnen in de kelder…die wel erg laag is. Rechtop staan is volgens mij zelfs niet mogelijk voor Roel van Velzen. Mijn tocht door het huis is niet heel spannend, kom geen onverklaarbare dingen tegen. Er hangen hier en daar posters van PA4 en SyFy Channel en verder is het huis opgeleukt met enkele doodskisten, passpoppen en nep ledematen. Ik kom nog wel iemand in een overall tegen…niemand minder dan de eigenaar zelf, Johan Vlemmix. Aangezien het huis er nogal oud, vervallen en onafgewerkt uitziet vraag ik hem of hij er woont. Hij zegt van wel…

Boven op zolder is een soort bioscoopje ingericht waar we nogmaals welkom worden geheten en we kort het programma van de avond krijgen verteld: Eerst PA3, dan een korte presentatie van het Paranormal Activities team, de Nederlandse aflevering van Ghost Hunters International (gedeeltelijk opgenomen in Huis Binneveld), dan PA4 en we zullen afsluiten met een aflevering van de nieuwe Syfy reality-docu Paranormal Witness.

We beginnen dus met PA3 en halverwege komt men ons zelfs snacks brengen. De snacks worden op schaal doorgegeven, maar helaas zit ik samen met 4 andere bezoekers ongunstig achter het trappengat waardoor we worden overgeslagen.

Na de film komt het team van Paranormal Activities naar voren en dat blijkt het een Nederlands parnanormaal onderzoekersteam te zijn (zie www.paranormalactivities.nl). Het voorstellen van het team en uitleg van de door het team gebruikte apparatuur kon in mijn ogen wel wat beter. Ik ben zelf sceptisch over het bestaan van spoken/geesten en zal er pas in geloven als ik er een met m’n eigen ogen zie, maar ik respecter wel de mensen zijn die er in geloven. Helaas kon dat niet worden gezegd van enkele bezoekers die het nodig vonden om het team uit te lachen; totaal respectloos! Men liet ons vervolgens enkele beelden en geluidsfragmenten zien en horen die in het huis waren opgenomen en we konden ook nog een rondleidingkrijgen door het huis onder begelieidng van een lid van Paranormal Activities.

Na een halve aflevering van GHI was het tijd voor pauze en toen zag ik iemand met een lange zwarte jas, een vleermuis erop geborduurd en als ik het goed gezien heb ook langere hoektanden…en een kapsel dat wat weg had van dat van de zanger Armand (“Ben Ik Te Min”), maar dan zwart. Mensen die interesse hadden konden een reading krijgen of meegaan met iemand van Paranormal Activities op rondleiding. Het team doet ook aan huiszuiveringen, tegen een kleine onkosten vergoeding, maar het is nog steeds een hobby, men kan er geen boterham aan verdienen. Ik ben er ook achtergekomen dat Johan zelf de paspoppen in het huis heeft geplaatst en dat hij het huis helemaal in zijn eentje aan het opknappen is. (iets wat nog jaren gaat duren ben ik bang)

Ik besloot om naar PA4 te gaan kijken, maar helaas duurde dat even door o.a. problemen met het geluid. Ook nu weer werden we wat betreft de snacks in eerste instantie overgeslagen tot iemand de stoute schoenen aantrok en de schaal ging halen. Helaas waren de kipnuggets toen al niet meer warm…
Nadat ook PA4 was afgelopen kregen we te horen dat we de aflevering van Paranormal Witness helaas niet meer te zien krijgen (was inmiddels rond midderdacht) omdat er al een groot aantal mensen al naar huis was of wilde.

Ik heb nog enkele foto’s genomen met m’n telefoon, maar die zijn niet echt goed gelukt… Ondanks dat ik geen vreemde dingen heb waargenomen was het overigens wel een ijzingwekkende avond!
Er was namelijk geen verwarming, slechts 3 kamers waren voorzien van een houtkachel, maar die konden het niet bolwerken tegen de koude temperaturen. En op zolder kon je tussen de dakpannen door naar buiten kijken. Brrrrrrrr….

Bij deze wil ik Inge en Yvette van Media Tornado bedanken voor de uitnodiging en het organiseren van deze Paranormal Night. Het was een interessante en leuke avond en het heeft mij benieuwd gemaakt naar wat men een volgende keer in petto heeft.

(Ik ben overigens uiterst links op de foto te zien, met de blauw/witte jas)

Over de auteur

avatar

Laat een antwoord achter