Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Alien vs. Predator

Alien vs. Predator
3.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Ik had van te voren veel over de film gelezen en het was niet heel positief allemaal, maar toch wilde ik deze film met mijn eigen ogen bekijken om te kijken of er dan toch misschien wat positiefs over te zeggen valt.

Het verhaal:
Door de ontdekking van een historische pyramide, verborgen onder de ijsrotsen van Antarctica, reist een groep wetenschappers af naar dit ‘verlaten’ werelddeel. Hier ontdekken ze tot hun grote angst dat er twee levensgevaarlijke buitenaardse wezens (Aliens en Predators) in gevecht zijn….

Afgezien van de prachtige visuele beelden van Antarctica en de piramide die pal onder een verlaten walvisjagerskamp ligt, is het begin erg saai, en duurt het lang voordat ie op gang komt, er wordt vaak tevergeefs geprobeerd om de spanning op te wekken en meestal lukt dat gewoon niet, want eerlijk gezegd wordt de film nergens echt spannend, om over de rest van de film nog maar te zwijgen.
De heldin, de Ripley van het team zeg maar, probeert maar al te goed om een stoer, arrogant en zelfverzekerde griet te zijn, het lukt er nog aarig moet ik zeggen, maar in een interview zei ze dat ze net zo stoer en goed als Ripley was, maar ik ben het daar niet mee eens, ze doet te overdreven en Ripley was veel realistischer.
De dialogen zijn ook niet echt al te slim en er komen voorbeelden genoeg voorbij om dat te bewijzen. Onze heldin wilde eerst absoluut niet mee, omdat dat dan gruwelijke gevolgen zou hebben en vreselijk gevaarlijk zouo zijn, terwijl ze dan nog maar gewoon een piramide zouden gaan bezoeken, maar dan als iedereen afgeslacht is en zij nog met 1 iemand over is gaat ze doodleuk zeggen dat er misschien nog wel doden zullen kunnen gaan vallen, erg slim zijn de dialogen dus niet.
Nu dan de alien en de predator, waar het toch allemaal om draait. Zijn ze nog wel eng, zoals in hun films waar ze te zien waren.Nee. Ze zijn niet eng, echt niet, dat komt misschien wel doordat je ze gewoon te vaak ziet, je ziet ze veel te vaak in beeld, terwijl je in de eerste Predator, de predator amper zag. Dan nog iets wat ik heel wat minder vond, het is niet zo dat ik liters bloed wil zien, maar echt, er zijn veel mensen afgeslacht door deze wezens, en ik heb in de hele film geen spatje bloed gezien, dat vond ik heel jammer. De gevecht tussen de alien en de predator vond ik erg flitsend, het zag er gewoon goed uit, en de actie zat er flink in, de film kreeg aan het eind een paar rare wendingen, maar die moet je zelf maar zien, anders verklap ik te veel.
Ook is er verwijzing naar Bishop, in het begin zie je een scene waarin ie weer met zijn mes bezig is zoals in Aliens.
De monsters zelf zagen er best goed uit, alleen soms een tikkeltje overdreven, bijvoorbeeld de alien, die wel heel overdreven veel kwijlde.

Geen topper dus, maar wel met aardige scenes tussen de aliens en de predators.
Ik kan me wel voorstellen dat Sigourney Weaver weigerde voor deze film.

Over de auteur

avatar

52 reacties

 1. avatar
  psycho

  best jammer… had echt goede horror kunnen zijn. maar ze moeten weer eens rustig aan doen. omdat anders niet iedereen en van kan genieten en nog beter: ervoor betalen. het is wachten op AvP 2.

 2. avatar
  pinhead

  het iz de schuld van de regisseur dat de film slecht iz. de regisseur paul anderson was verandwoordelijk voor misbaksels als mortal kombat en resident evil, en dat zegt al genoeg! aan de andere kant heeft hij een goed oog voor visuele effecten, maar alleen daar mee maak je natuurlijk geen goede film. event horizon is de enige film van anderson die de in mijn ogen geslaagd iz. AMEN!

 3. avatar
  pinhead

  resident evil kan dan wel vel geld opgebracht hebben, en dat iz ook zo. dat maakt het natuurlijk geen goede film!! wat ik bedoelde was dat de film niet goed iz!

 4. avatar
  Tump

  Die anderson is natuurlijk niet echt origineel bezig: Net als in Resident Evil in een ondergrondse bouwsel… En kom, zeg nu zelf, een predator die een mens helpt???

 5. avatar
  Jazeker

  O wat hoop ik dat ze nog eens komen met een echt Alien-reeks film. Het hoeft zelfs niet met Sigourney te zijn (bij voorkeur wel), maar de sfeer van die films en de knappe decors alleen al zijn genoeg om je te doen kwijlen als een alien.

 6. avatar
  jonathan

  abooooow nooit verw8 dat ze tegen elkaar zouden vechten die 2 en lekker spannend als die mensen in die kuilen vallen en allemaal uit elkaar splitsten maar ik had never nooit verwacht dat de mensen (dat meisje) de predators ging helpen als je die film gaat bekijken dan voel je gewoon zo’n zweer en de geluid perfect gewoon

 7. avatar
  JoJoJack

  Stomme Anderson, ‘n beetje een pracht idee om zeep helpen! Vreetzuchtig Beest 1 tegenover Moordlustig Beest 2; HOE KAN DAT NOU DOUT GAAN?! Nou, zo dus… Ik ben groot Alien fan, en Predator speelt ook zeker niet in de minste films, hoe is het dan mogenlijk dat je zoiets bedroevends kan maken? Nuja, ik kan me nog een beetje troosten met de wel gave actiesc?nes, maar ‘t verhaal plus de acteurs zijn pure bagger. Zonde…

 8. avatar
  hatseflats

  Geen echte horror? Naar mijn mening was ie nauwelijks spannend te noemen (enkele schrikeffecten, maar daar bleef ‘t bij), en voor het bloed kan je beter naar de nieuwste Star Wars gaan. Maar ja, met enige fantasie kan het alsnog een bloedfestijn worden…

Laat een antwoord achter